esmaspäev, 19. juuni 2006

Apple Camp


Meil oli kunagi Kinobuss ja Kinobussi töötoad. Ise küll kordagi kohal ei käinud, aga jutu järgi tundus huvitav ettevõtmine. Lapsed ja noored said olla loovad ja teha päris oma väikest filmi. Minu arusaamade järgi täiesti kahe käega poolt üritus. Kõige hullem mis saab juhtuda, on keelata lapsel loovalt mõtelda ja ennast väljendada.
Ma käisin isegi kunagi kunstiringis. Oli tore, ausalt.
Apple on millegi samasugusega välja tulnud nagu kinobuss ja kunstiring kahepeale. Ainult et minu jaoks on sellel natukene raha hais küljes, aga see väga ei varjuta ideed ise ennast. Nimelt kutsutakse arvutiga vähe kokku puutunud 8-12 aastased lapsed kokku ja tehakse üheskoos väikene kahe ja poole tunnine töötuba õppides kasutama Apple riist ja tarkvara, ehk näidatakse lastele kui lõbus võib olla iMovie'ga ise filmi tegemine, GarageBandiga muusika loomine, iWeb'iga päris oma kodulehe tegemine jne. Kõigilt osalejatelt oodatakse loovat lähenemist ning entusiastliku pealehakkamist. Peale töötoa lõppu on ka võimalik kõigil osalejatel loodu kas siis CD või DVD peal koju kaasa võtta ja ka sõpradele näidata kui lahedaid asju saab Apple Mac'iga teha.
Kui juba lapsele hakkab esimese arvutina Mac meeldima, siis kauaks need vanemategi närvid vastu peavad ja eks varsti tuuakse kojugi selline aparaat ära. Vanemate seisukohast on vist reklaami ohvriks langenud laps ikka päris raske juhus. Käib ja mangub, kuidas tal on ikka ühte või teist toodet nii hirmsasti vaja, et vastasel juhul tuleb või maailmalõpp kui poest uut mänguasja ära ei tooda.

Viide: Apple Camp

Kommentaare ei ole: