laupäev, 10. juuni 2006

Celebrity Cruises Constellation


Juhtusin täna kogemata miskit kahtlase väärtusega kalapaati külastama. Ameeriklaste värk. Meie vetes sellega küll väga vist värsket kala ei saa. Ühesõnaga Miki-Hiiremaa inimesed on võtnud omale pähe mõtte, et neil on mandriroti elust kõrini ja nüüd kolivad vee peale. Lasid siis natukene fantaasial lennata ja ehitasid omale nii uhke kodu veepeale kui vähegi oskasid. Välja kukkus midagi alljärgnevat.
Millenium Class ships are premium in every sense and have been designed with refined elegance in mind. The attention to detail is apparent from the finest fabrics, leather, wood and marble, to the specially crafted furniture and original works of art. The speciality restaurants offer guests the opportunity to experience the elegance and romance of cruising from a bygone age. Millenium Class Aqua spas are among the largest at sea offering panoramic views of the ocean. The Spas boast a solarium domed area known as the Aqua dome and over 13 treatment rooms to soothe your body and mind. Millenium class ships will bring you a truly luxurious cruise holiday.

Kartuli ja seapeki rahval võtab selline värk ikka karbi lahti. Või noh, minul kui tagasihoidlikul eestlasel oli suu ammuli ja hästi aru ei saanud milleks seda kõike tarvis läheb. Ühte laeva on kokku aetud tohutumas koguses kõikvõimalike basseine, mullivanne, saunasid, spa'sid, ilusalonge, resotane, baare, spordiväljakud korvpalli jaoks, tenniseks, võrkpalliks, isegi lauatennise harrastamiseks on võimalused. Laeva dekil on suisa spetsiaalne jooksurada maha märgitud kus inimesed saavad hommikujooksu tegemas käia. Kolm tiiru ümber laeva on täpselt üks kilomeeter. Loomulikult oli ka laeva ninas kõige kõrgemalt korrusel klaas seinaga spordisaal vaatega merele. Kultuursete inimestena meeldib ka reisijatele laevas kinos käia. Neil on uhke rõduga teatrisaal, kunstigalerii, fotogalerii, fotolabor, veinikelder, sigarisuitsetajate klubi ja mida kõike veel. Enamvähem kõik sellised asjad mida üldse oskaks ühele paadile kokku laduda. Selline seltskond pidi laevaga ringi sõitma, kellele tavaline buffee toit ei lähe nahka ning on nõus maksma mida iganes, et süüa nii maailmatasemel erispets roogi veel eri-eri peenetes restoranis mis on spetsiaalselt tehtud nendele inimestele, kellele niisama uskumatult rikkalik rootsilaud ei ole päris see. Süüa saab laeval päevläbi, toateenindus on hinnasees ning minu jaoks oleks sellise laevaga sõita ikka täielik piinapink kuna kõikjal oli meeletutes kogustes meeletult maitsvat toitu ja täpselt nii palju kui sa vähegi süüa ja juua jõuad. Esialgu natukene nagu mõistusevastane aga eks sellega on ka vaja natukene harjuda. Ühte veepealsesse majja on kokku aetud kõik need maised hüved mis võiks esmapilgul meelde tulla. Ma ise ristiks selle pigem pensionäride paradiisiks, kuna neil tundub suhteliselt palju olema aega ja vahendeid, et kogu seda chilli ja grilli kinni maksta. Ma ei teagi kas 14 päeva ja 2000USD'd on palju või mitte, aga korra elus võiks selle tsirkuse küll ära proovida. Muide neil käib laeva peal tsikus ka esinemas. Akrobaadid ja värki.

Kuna korra juba olidi paadi peale mindud, siis tegime väikese lõunasöögi ka seal. No sellist nalja polnud ma enne näinud. Öeldi, et on kolme käiguline lõuna. Nagu ikks sööklas, et Supp, Praad ja Magustoit. Enamvähem oligi, aind et 6 korda käidi taldrikuid vahetamas. Kõigepealt toodi miskit kalkuniviilu starterit natukene, siis suppi natukene, salatit natukene, miskit pool magusat jahvatatud jää moodi vahepala, parasjagu suurt põhirooga ning peale seda veel magustoitu, kohvi ja kommi. Kõva trenn peab all olema, et see kõik ka rõõmsa näoga nahka pista. Kuna ma päris igapäev ei ole aega saanud sellistes kohtades söömas käia, siis ma polnud enne näinud, et igal laual on oma pealik, kes käib ja jutustab sööjatega ning kooridneerib toidutoojate tööd. Isegi eraldi mees oli selle jaoks, kes käis ja jahvatas sulle pipart toidu peale. Mõtlesime, et huvitav kas ta ametinimetus võikski olla Piprajahvataja vms. Eraldi mees oli vee valamiseks jne jne. Igal ühel oli oma kindel amet, ning neid ametimehi oli seal tõesti palju.
See toiduteema tegi mind natukene kurvaks. Seal laevas on about 2000 reisijat. Tõenäoliselt on neile loodud võimalus, et kõik saaksid hommikul keedumuna süüa. Igaks jumala hommikuks taritakse siis ju laeva ikka meeletu kogus mune, keedetakse need ära ja ma usun, et tegelikult jääb ju ikkagi tohutu kogus neid mune lihtsalt järele. Samuti need praed, mida paljud tellisid, olid kõik ühesugused. Välja nägid sellised, et iga jumala prae jaoks oleks nad pidanud maha lööma ühe vasika. Ma saan aru, et ülejäänud vasikast tehakse muud vorsti ja pasteeti, aga ikkagi. Milline tohutu raiskamine. Ise olid nad oma köögi üle väga uhked. Maailma parimate kokkade poolt valmistatud menüüd ka kõige nõudlikumale kliendile vms.

Viide: Pildid taskutelefonist

Kommentaare ei ole: