pühapäev, 2. juuli 2006

Kuidas kaardistada teeolusid?

Justkui täiesti tühja koha pealt mõtlesin ühe asja välja. Kuna ma leian, et ka kõige ulmelisemad ideed tuleb alati välja käia, sest kunagi ei tea millest võib asja saada.
Jalka lõppes ära ja mõtted läksid kohe töö peale ja sealt edasi SNMP trappide peale ja sealt edasi tekkis idee, et mis oleks kui teepeal sõitvad auto broadcastiksid ehk levitaksid teistele mööduvatele autodele infot teeolude kohta. Et kui mulle sõidab auto vastu, siis ta saadab mulle infot näiteks selle kohta millised olid tema jaoks teeolud 5km ulatuses enne minuga kohtumist ning minu jaoks on see siis infoks, et mida ma võiksin ees oodata järgmisel viiel kilomeetril. Muidugi oleks mugav, kui samasugust liiklusinfot suudaksid ka teeääres olevad liiklusmärgid edastada. Kuna mingil hetkel jõuavad meil kõigi istumise alla kõiksugu tehnikat täis sõiduriistad ja auto pidevalt koguaeg arvutab ja hindab teeolusid, siis miks ka mitte teha neist hinnangutest väikene kokkuvõte ning sõbramehe poolest neist ka kaasliiklejatele teada anda. Vormelis lehvitavad rajajulgestajad kollast lippu kui kurvi taga on midagi ohtliku. Samasugune ohuteavitus võiks aga autode omavahelise suhtlusega käia. Kui keegi teeb avarii, siis ta saadab koheselt miski avarii teate välja, mida mööduvad autod kinni püüavad ja edasi kannavad. Mõne hetkega teavad juba lähenevad liiklejad, et mingi jama on teepeal ja oskavad oma tähelepanu rohkem teel hoida.
Või linnas ummikutest teadaandmiseks. Kui auto on ikka kaardi peal väga vaevaliselt viimased pool tundi edasi liikunud, siis nii kui sa ummikust pääsed annad sellest ka teistele teada, et sinnapoole pole mõtet minna kuna mingi totaalne jama on seal toimumas ja eriti kiirelt antud liiklussõlmest läbi ei pääse. Natuke meenutaks see internetiruuterite tööpõhimõtet kus ühe liiklussõlme väljalangemise puhul suunatakse kõik paketid kiirelt teisele sõlmele. Lihtsalt rohkem omavahelist suhtlemist ja avatust peaks ühiskonnas olema.

Kommentaare ei ole: