neljapäev, 17. august 2006

max 1-2-3 vol2

Mingi aeg tagasi tegin häält, et Delli emaplaat andis otsad ning nüüd sain ka ära proovida kuidas siis palju reklaamitud rahvusvaheline 3a garantii ka eestis toimib.

Täiesti toimib. Reedel helistasin teenindusse. Esmaspäeval saatsin e-mailile täpse probleemikirjelduse ning arvuti service-tag'i ja muud lisainfot mis aitaks arvutit identifitseerida ning võimaldaks täpselt õige emaplaadi kodumaale tellida, kuna laos minu mudeli jaoks ei olnud parasjagu miskit võtta. Peale e-kirja saatmist helistati kohe teenindusest tagasi ning täpsustati kontaktandmeid ning valmistati tööleht. Kolmapäevaks oli emaplaat kohal. Neljapäeva hommikul enne kella 9't viisin süleri teenindusse ning 10:40AM tuli kõne, et arvuti on valmis ja võib järgi tulla. Kuna tegemist ei olnud ärikriitilise sülearvutiga siis jäi mulje vägagi kiirest, sõbralikust ning vastutulelikust garantiiteenindusest.  Mõne jaoks võibolla ei ole 4 päeva aktsepteeritav emaplaadi vahetuseks, kuid seekord õnneks minu jaoks oli.

Head sooritust tuleb ikka tunnustada. Suust-suhu leviv sõna on üldjuhul kaalukam kui tänavaplangureklaam ning siinkohal julgeks oma kogemuse põhjal heast teenindusest lugu pidavatel sülerikasutajatel Dell'i valida. Vähemalt garantii on mõistlik.

Kuigi paar asja ajavad mind endiselt segadusse.
1. Kui ma lähen hommikul vahetult enne tööpäeva algust teenindusse ning ääri veeri palun, et äkki oleks võimalik emaplaadi vahetus koheselt ära teha, et ma ei peaks kaks korda sama päeva jooksul ühte ja samasse kohta (äärelinna)  sõitma arvutit viima ja õhtul jälle ära tooma, siis selle jaoks on neil oma hinnakiri. Selle nimi on ekspress teenindus ja maksab 400 krooni. Kui muidu tehakse töö päeva jooksul, siis kui kohe tahad, et su töö ette võetakse siis tuleb tublisti suurem tööraha maksta.
2. See vist on küll kõikjal hooldustes nii, et kliendil ei ole võimalik näha mis ime operatsioone tema varaga korda saadetakse. Ma oleks  olnud nõus kallimat tööraha maksma (ekspress teenindus) ja laskma asja kohe kiirelt korda teha kui ma oleks saanud kohapeal ka näha mis mu arvutil kõhus on ja kuidas ta lahti käib. Emaplaadi vahetus ju eeldab asja täitsa juppideks võtmist. Kahjuks aga neil pole sellist võimalust, et kliendil võimaldataks näha mida ta arvutiga vahepeal tehakse. Isegi ka mitte ekspress teeninduses.
Muidugi ma ise ka hooldustehnikuna ei tahaks, et keegi koguaeg üle õla vaataks kuidas ma toimetan, aga siiski võiks olla kliendi soovil võimalus näha mida ta varaga korda saadetakse. Eriti kui see töö kohe ette võetakse ning klient ise on kohapeal.

Rattahoolduses mul oleks jäetud osad asjad üldse tegemata kui ma hiljem poleks kohapeal ratast lahti võtnud ja üle kontrollinud. Töökord vabandati ja tehti asjad kohe kiirelt korda.
 Osad kahtlustavad turujutu tasemel, et autohooldustes jäävad teinekord asjatundmatu autojuhi autol mõned asjad üldse vahetamata, kuid kogemata arve esitatakse sellegipoolest varuosade ning töötundide eest. Usalda, kuid kontrolli!

LISA: Ka Kristjan kirjutab täna kuidas ta Dell'i teeninduse ning MAX123'ga  on väga rahul.

Viide: MAX 1-2-3 - Delli teenindus

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

American Customer Satisfaction Index andmetel on Dell'i teenindus 2. kohal. Arva ära kes on 1. ;-)

Kas aku kah vahetusse läheb?

Oliver ütles ...

Kahjuks või õnneks minu oma ei lähe, kuigi on toodetud selles ajavahemikus mis peaks vahetusse minema. Delli kodulehelt kontrollisin aku seerianumbrit ja vastuseks tuli, et minu akuga peaks kõik OK olema. "No need to replace". Kuigi alati võiks uuema ja varskema vastu olemasoleva välja vahetada.

Oliver ütles ...

Lastehaigused mööda saavad ja kui kunagi peaks Delli süler väljavahetamist vajama siis ma enam väga ei kahtlekski parima klienditeeninduse pakkujate ridadesse astuda.

Anonüümne ütles ...

Vahetasin veebruaris ka aku ära kuna minu dell oli pool aastat vana ja aku kestis alla kahe tunni paberitel 4h siis proovisin kas antakse uus aku ja anti nats vinguti kuid ainti ja nüüd lootsin et saan jälle uue aku aga krt ei kuulunud minu aku sellese listi mis põlema võivad minna