reede, 11. august 2006

Trepi tänava teetakistus

Umbes nädalapäevad pidas ta Trepi tänava ülemises otsas ilusasti vastu. Seda ei olnud ju pandud sinna algselt niisama. Ikka selleks, et mingid superlahedad ei sõeluks autodega jooksjate ja jalgratturite vahel. Kellegile aga ei mahtunud see hinge.
Kuna septembris algavad Nõmme suusakoolis jälle treeningud, siis lisanduvad sinna ka suusarollerid ja on hirmus vaadata, kuidas nad peavad laskumisel vastutuleva auto pärast metsa sõitma,” muretses Tatter, kes sõidab Trepi tänaval iga päev rattaga ja näeb reeglite rikkujaid peaaegu alati. EPL

Trepi tänava teetakistus
Pilt tehtud eile õhtul peale trenni kella 21:30 paiku.
Seal pole kunagi tohtinud mõlemas suunas sõita, viis-kuus aastat tagasi oli lühike periood, kus oli lubatud ühes suunas sõitmine. Nüüd on tee aga telliskivimärkidega suletud. Vahepeal olid teel ka betoontakistused, kuid neist sõideti lihtsalt üle. Järgmiseks toodi metalltorud. Need lõigati öösel lihtsalt katki. Ka keelumärki on varastatud, põõsasse visatud ja lihtsalt soditud.

Politsei ei oska aidata

Lahenduseks peab Tiit Tatter uusi betoonplokke ja märgistust, mida ei annaks kaheti mõista - jalakäijate ja jalgratturite tee. Linnavalitsusest ja transpordiametist pole Tatter abi ega vastust saanud. Ka politseil ei olnud muud nõu kui soovitus pöörduda transpordiametisse, sest märkidega tegelevad just nemad. EPL


Antud situatsioon illustreetib elavalt autojuhtide suhtumist jalgratturitesse. Ega see betoonimürakas ju kellegile teisele ette ei jäänud kui mõnele emotsionaalsele autojuhile kelle liikumisvabadust piirama hakati.

Viide: Eesti Päevaleht Online - Nõmme elanikud on hädas jalakäijate tänavale trügivate autojuhtidega

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Krt see autojuhtide ülbus mõjutab kõiki liiklejaid!
Kui oled "eeskujulik" siis oled jobu, et ees töllerdad!
Hea veel, et otsa ei sõideta...

Ja krdi linnavalitsus või asi! Jobukari! Täielik pornograafia! Mitte kui sittagi nad teha ei oska ja hakkama ei saa millegagi.
500 000 kuus kulutavad mingi mõttetu kuju valvamisele samal ajal kui liikluses ja parkimises on totaalne anarhia!

Oeh, kergem hakkas... mõneks ajaks.

Oliver ütles ...

Ei saa salata, et mulle oleks eile üks Audi 100 tagant selga sõitnud. Kuigi mul oli enne manöövi sooritamist autojuhiga silmside, andsin käega märku vasakule pöörde soovist, kuid tegelt oli probleem selles, et autojuht ei suutnud otsustada kas lasta mind enne teda vasakule keerata või minust mööda sõita.
Ma saan aru, et tal on ebamugav kui ta peab hoo maha võtma, sest mina jalgratturina tulen tema teele ette ja ta peab hoo maha võtma, aga siis mingil hetkel ta otsustas ikkagi kiirendada.

tm ütles ...

aga mina ausalt oleks neid mune seal tee peal päris kartnud. Rattaga sealt mööda sõites saab veel hakkama, a kui nad nende rullsuuskadega sealt mäest alla tulevad... ma küll ei usu, et see muna seal parim lahendus oleks.

Oliver ütles ...

Kui seda muna üldse ei oleks, siis võib juhtuda, et poole mäe peal sõidab auto vastu ja siis pole enam kusagile minna.