kolmapäev, 13. september 2006

amazing benefits of a Pro account

Ma olen viimased kaks päeva kodust eemal olles käigupealt igast pilte klõpsinud ja neid ka sama käigu pealt üle GPRS'i telefonist Flickrisse laadinud. Jube mõnus ja mugav.

Kogu selle mõnusa mugavuse peale sain aga täna Flickri poolt teatise, et nonii, on olnud tore koostöö, aga oleks aeg hakata natukene raha välja käima kogu selle lõbu eest.
You have more than 200 photos in your photostream and you have a free account. That is excellent news, but, it does mean that you've hit one of the limits of your free account: only your most recent 200 photos will be displayed. May we draw your attention to the amazing benefits of a Flickr Pro account, and gently encourage you to upgrade your account?


Siit ka idee Nagi meestele, et juba mõnus oleks, kui samamoodi saaks väikeseid pilte üle e-maili nagi keskkonda saata.

Kuna mul usk on veel sealmaal, et suurt kaamerat kaasas tassida ei luba ega füüsiliselt ka ei jõuaks ning leian, et sisu on olulisem kui tehniline kvaliteet, siis mobiilsete blogijate jaoks oleks päris suur pluss kui saaks nagisse ka pildid otse mobiilist saata. Kui ma "päris fotoaparaati" kasutaks, siis poleks suurt erilist vahet kas ma laen arvuti juures olles oma pildid Flickrisse, Nagisse või veel mõnda kolmandasse pildipanka.

Miks ka mitte võtta kätte ja teha ära autoriseerimine google kasutajaga ning võimaldada nagist otse pilte bloggerisse blogida. Blogger.com beta seda sama just Flickriga tegi mõned päevad tagasi. Kui vahepeal oli raskendatud otse Flickrist piltide blogimine uude bloggerisse siis nüüd käib see jällegi nagu kellavärk.

Kes veel tähele ei ole pannud siis see sama uus pildiriba siin blogi üleval ääres toimib samuti nii automaagiliselt, et kusiganes mobiilside levialas ma viibin ja telefoniga pilti teen, siis jooksevad kõik viimati tehtud pildid sinna ülesse riba peale.

Hea meelega koliks kodumaisele pildijagamise teenusele üle aga kole vaevaline on see veel hetkel. Just see mobiilse pildinäitamise ja jagamise osa.

Viide: Oliver@Flickr
Viide: Oliver@Nagi

3 kommentaari:

CVS ütles ...

huvipärast küsiks et mis telefoni sa nende piltide tegemiseks kasutad?

Oliver ütles ...

Täitsa tavalist Siemens M75'te. Heameelega vahetaks millegi moodsama vastu välja, aga pole justkui midagi sellist mida oskaks tahta ja mis ei maksaks rohkem kui kolm tuhat krooni.
Eks need uued Ericssonid ja Nokiad teevad kindlasti paremat pilti, aga neil pole jällegi vee ja põrutuskindlaid mudeleid eriti saada.
Nüüd Nokia 5500 tuli müüki ja hind natukene peale 3000 krooni, aga sellel jälle aku ei pea ja ega see fotokas ka nii teab mis parem pole.
Kohe jõuavad Digic III protsessoriga Ixused müüki. Ehk siis vanad lähevad odavamaks ja jõuab omale äkki kunagi fotoka ka osta.
Endiselt ma olen seda meelt, et kõigepealt tuleks mõelda miks sa pidistad, siis mida sa pildistad ning alles kolmandana millega sa pildistad. Ma ei usu eriti et mu pildid oleks kuidagipidi väärtuslikumad kui nad oled hirmus hea kvaliteediga ja võtaks hästi palju ruumi.
Ma ise saan nendest udustest lukuaugukatest veel aru kus ja millal nad tehtud on ning sellest enamvähem piisab.

CVS ütles ...

ei oleks arvanud et M75 nii häid pilte teeb. Küsisin lihtsalt selleks et mu enda Nokia 5140i on lausa talumatult võimatu kvaliteetitusega.