teisipäev, 19. september 2006

Nokia 8800 Sirocco Edition

Kui sulle mingil hetkel peaks tunduma, et rahanumbritel ei ole mingit erilist tähtsust ning leiad, et teistest stiilselt erinemine on see mida sa vajad, siis Nokia on ka selliste klientide peale mõelnud.

Maitse asi, kellele ja kuidas ta meeldib, aga mulle hirmsasti meeldib seda telefoni käes hoida ja liugurklappi avada. Ta teeb ägedat klapiavamise häält. Roostevabast terasest poleeritud korpus, kriimustuskindel ekraanikate (sapphire coating) ning ergonoomilised lohukesed kopusel teevad sellest mudelist midagi sellist mida on mõnus ka niisama näpu vähel keerutada.

Lisaks sellele, et telefon näeb hea välja ja teda on mõnus kasutada väljendub Sirocco Editioni erinevus tavapärasest Nokia telefonist veel selle poolest, et telefonis olevad unikaalsed just selle mudeli jaoks loodud helinad on loodud Brian Eno nimelise helilooja poolt. Meloodiad on tõesti päris huvitavad ja sellised mida ma pole kuskil varem kuulnud. Kahjuks on nad aga sellised mida päris kindlasti linnamüras ei kuuleks ning sobiksid helisema pigem vaiksesse kabinetti kus ümbritsev taustamüra puudub.

Ka telefoni teemad (Themed) on tagasihoidlikud ja maitsekad millel lausa silm puhkab. Menüüde ülesehitus on Nokiatele omaselt lihtne ja loogiline ning kõik funktsioonid asuvad täpselt seal kus nad alati on olnud. Seega suurt midagi sisulise poole pealt muutunud ei ole. Loomulikult ei jäeta ka sellist moodsat telefoni ka ilma fotosilmata, mis tuleb nähtavalt alles klapi avamiselt telefoni ülaosas. Päevases valgusoludes ei saakski väga pildikvaliteedi üle nuriseda. Küll on aga andmeühenduse poole pealt välja jäetud võimalus kasutada infrapuna ning andmesidekaablit. Selle jaoks on jäetud vaid Bluetooth mis toimib laitmatult.

Eraldi mainimist vääriks ka vast telefoni pakend mis on klass omaette. Ei, see telefon ei tule tavapärases värvilises Nokia karbis. Tal on täitsa oma Sirocco Special Edition papist musta värvi karp mis on suletud ühest äärest graveeritud metall klambriga. Pakend on igati stiilne ja maksimumpunkte väärt.
Lisaks telefonile leiab karbist ka väga laheda telefoni lauahoidja/aluse mis on samuti soliidesest mustast roostevabast terasest ning vooluvõrku lülitades põleb mõne millimeetri laiune valge valgustusriba telefonialuse allääres. Kui tavaliselt tuleb kohe karbist telefoniga kaasa paar juhtmega hands-free kõrvaklappe siis sellise klassi telefoniga enam keegi eriti mingite tüütute juhtmetega vist ei viitsiks jännata. Kaasas on ka väikene Nokia BH-801 juhtmevaba Bluetooth handsfree, mis oma välimusest ja materjalide poolest sobib ideaalselt kokku telefoni endaga.

Technical highlights:
- Exclusive sounds in AAC quality, made by Brian Eno
- Premium User Interface - Look and feel
- 2-Megapixel Camera
- High-quality stainless steel metal covers for superior durability



Viide: Nokia pressiteade uue Sirocco telefoni kohta, mis annab natukene aimu selle telefoni loomise tagamaadest ja miks ta just selline tuli nagu tuli.
Viide: Nokia 8800 tavaline versioon
Viide: NOKIA 8800 Special edition EMT mobiilipoes
Viide:

Kommentaare ei ole: