esmaspäev, 16. oktoober 2006

Kellassepp Ali Naur

Tublit töötegijat tuleb tunnustada.

Hästi lahe ja asjatundlik kellassepp asub Tallinnas Postimaja teisel korrusel. Trepist üles ja natukene vasakut kätt. Kellasseppade boksis. Ali on ka ametlik Polari kellade patereivahetaja. Lisaks patareivahetusele tehakse ka kellale veekindluse test ning proovitakse kohe ära kas kell peab vastu piisavalt suurele veesurvele/rõhule.

Kuna mulle meeldib hirmsasti vaadata kuidas professionaalid tegutsevad siis loomulikult oli mul vaja ninapidi juures olla kui kellal patareid vahetati. Positiivseks kogu selle väikese patareivahetuse protsessi tegigi see, et kellassepp oli hea meelega nõus mulle näitama ja seletama mis jupid need seal kella "emaplaadi" peal on ja miks neid vaja on ning muidugi oli mul vaja uurida kuidas korpuse tihendid on paigaldatud jne. Kohe mõõdeti ka vana patarei mahtuvus ära ning näidati kui värske ja täis on uus patarei.
Varem polnud ma ka näinud kuidas seda survetesti kelladele tehakse.

Oma jutuga jõudsime lõpuks sinnamaani välja, et Polari kodulehelt on üldse raske üles leida, et tema juures on ametlik survetestiga Polari kellade teeninduspunkt. Lihtsalt juhuks kui kellelgil peaks veel sama mure kunagi olema, et tahaks kellal patareid vahetada ning hiljem kindlad olla, et kell ka hiljem sama hästi vett peab kui poest ostes, siis soovitan küll seda kellasseppa külastada.

Patareivahetus koos survetestiga = 130 EEK
Uus kellarihm = 149 EEK

Kontakt
Kellassepp Ali Naur
Tallinna Postimaja kellasseppade boks
Narva maantee 1
Tallinn

Tel: +372 507 2444
E-mail: kell@fr.ee

Kellassepp Ali Naur töötab ülepäeviti, seetõttu tuleks tema töögraafiku kohta küsida temalt telefoni või e-maili teel.

5 kommentaari:

Triin ütles ...

Olen ka tema juurest abi saanud. Käisin kingituseks saadud käekellaga meres ujumas, kuna peale oli kirjutatud water resist ja kaldale ei tahtnud ka midagi väärtuslikku maha jätta. Loomulikult ei olnud asi päris nii nagu arvasin ja kella sisu roostetas päevaga oranziks käkraks. Kõik teised kellassepad saatsid pikalt aga tema vahetas sisu ära ja oligi korras. 250eeki oli seda väärt, et ilus kingitus aastaid kauem püsiks.

Oliver ütles ...

Üks asi mis mulle Polari juures hirmsasti meeldib on see, et sulle müüakse justkui eluaegne toode. Kõiki osi on võimalik vahetada. Korpus läheb katki. Pole hullu. Tõstame sisu ringi. Sisuga peaks midagi juhtuma, pole häda, anname uue sisu sinu vana kella korpusesse.
Tehakse kõik, et sa korra ostetud tootega võimalikult kaua rahul oleks ja seda alati kannaksid.

Ma ei tea kuidas muude käekelladega tänapäeval on, aga ma kaldun arvama, et kui kell peale garantiiaega katki läheb, siis on üldjuhul poodi uue järgi minek.

Anonüümne ütles ...

Tänapäeval saab küll igale kellale uue sisu, klaasi, rihma, nupu või mille iganes paigaldada. Ainult Swatch on selline toode, mille mehanismile ligi ei saa, patareid vist ikka vahetavad. Ja paari-kolmsesaja kroonistel kelladel pole ka varuosade tellimise võimalust.

kai ütles ...

kiidan ka, töö on korralik ja mu armsad tillukesed kuldkellad tiksuvad täpselt . nagu keegi siin ütles - peentööd kõõritada on väga põnev ja tema demonstreerib lahkesti kellamaailma.

Waiku ütles ...

Väike uuendus - vana on nüüd postimajast ära kolinud ja asub Mustamäe tee 12 (eks-kaubamajas). Töö ikka sama hea, kiire ja korralik. Lasin just täna patarei ja rihmakinnituse ära vahetada. Kell kärab nüüd nagu uus :)