pühapäev, 31. detsember 2006

La Science des rêves / The Science of Sleep / Uneteadus

Peaaegu, et täitsa kogemata sattusin täna end sättima kinolina ette istuma. Kuna poodi oli vaja minna toiduvarusid täiendama ning ketsid tuleb selleks puhuks jalga ajada niikuinii, siis miks mitte ühe korraga ka kinost läbi hüpata. Telekast ma niikuinii ei suuda filmi vaadata.
Võrreldes teiste omaealistega satun ma kinno vast ikka üliharva. Ei ole nagu suurt midagi vaadata pakutavast Hollywoodi filmivalikust ning niisama istumiseks on õdusamaidki kohti kui poolpime kinosaal.

Kuna minek oli täitsa eksprompt siis ei osanud ka filmi kohta suurt midagi ette teada ega mingisugustki eelarvamust selle kohta kujundada. Tundus lihtsalt huvitav ning tapmist ja tagaajamist kino kodulehel ei lubatud. Mulle sobis.

Nüüd hiljem tagantjärgi mõeldes ma suisa natukene vaimustusin sellest teosest ning mul on hea meel, et ma seda filmi vaatama läksin. Sobis mulle suurepäraselt.

Et natukene aimugi saada millise filmiga tegu, siis võid siit samas vaadata uduse kvaliteediga filmitrailerit.


Ma ei ole vast suurem asi kinokunsti arvustaja, kuid oma emotsiooni põhjal oskan vaid öelda, et pildilise poole pealt oli teostus väga lahe ja tekst oli selline mille peale sai päris mitu korda muhedalt itsitada.

Hiljem koju tulles panin ka filmi pealkirja Googlesse ning sain päris palju lisalugemist teose kohta. Kuna ka päris paljud teised filmihuvilised on seda filmi arvustanud, siis allpool tõin välja mõningad sellised arvamused filmi kohta mis ka minu omadega täielikult ühtivad.
- This movie is so insanely good and just plain insane at the same time.

- This movie really can't be described in truth but holds so much potential for multiple viewings as its so full of life and I think you should definitely look forward to seeing this movie when it gets a wide release, its funny, its art, its pleasure for the eyes and a puzzle for the mind.

- Furthermore, I believe that The Science of Sleep is one of the best and most visionary films I've ever seen.

- This film is complete artwork. Everything about this movie made me never want it to end. Everything from the cinematography to acting was breathtaking. It will definitely be one of my most favourite movies of all time. It's nearly impossible to catch every little detail in the movie unless you have the ability to pause time and stare at a still for an hour.

- Science of sleep is probably the most unconventional and honest look into the human mind on a personal level to ever be properly articulated in film.

- Well acted, directed, and scripted. It's just a very well done film. I found myself identifying with Stéphane (Gael) more frequently than I can ever recall of a character in a film. This wasn't because of the character himself, but because of how he perceived and reacted to events in both the dream world and the waking world.
I found the reactions to be more human than usually captured on film.
Although it's an extremely odd and disjointed tale, Science of Sleep is one of the most original movie-going events to attend in recent years.

- The Science of Sleep is a creative effort that is well crafted and visually amusing to watch.


Üks väheseid kohti kus ma oma üllatuseks sain ka ISIC kaardi hüvesid nautida oli kino Sõprus, kus õpilastele ISIC'u ettenäitamisel suisa 40 krooni hinnaalandust tehti. Positiivne.

Võibolla ma pingutan hetke emotsiooni ajel natukene üle, aga tõesti väga lahe ja südamlik linateos oli. Soovitan teistelegi, kes oskavad peale tapmise ja tagaajamise ka natukene "teistsugusest" filmist lugu pidada.

Viide: Hea kvaliteediga filmitrailer Apple kodulehelt
Viide: Science of Sleep filmi koduleht - väga lahe. Sama lahe ja sürr nagu film ise.
Viide: Uneteadus kinos Sõprus
Viide: IMDb user comments for La Science des rêves
Viide: RottenTomatoes filmiarvustus

Kommentaare ei ole: