neljapäev, 21. detsember 2006

Nokia 5500 klaviatuur laguneb

Tugeva ja nutika telefoni kohta ei oleks osanud küll oodata, et ta nii kiirelt sellise vaidra koha pealt võiks "haavatav" olla. Nokia 5500 crash testis märgiti ära nutikas klaviatuuri lahendus, kus kogu numbriplaat on kaetud ühtse suure kummilapiga, jätmata nuppude vahele vähimaidki pragusid kust võiks vesi või peenikene tolm telefoni korpusesse pahategusid pääseda.
Foto NAGI's: Nokia 5500 katkine klaviatuur
Teatavasti on kummil miski veider omadus natukene venida. See sai ka selle numbriklahvistiku jaoks saatuslikuks. Nimel peale mõne kuist telefoni kasutamist hakkas klaviatuuri klahvistik natukene punnitama. Punnitama sellesmõttes, et klaviatuuri kattev kumm hoidis natukene klaviatuuri keskkohast ülespoole. Justkui oleks keskelt natukene välja veninud ning kuna ääres on endiselt paigas siis lihtsalt keskelt punnitab. (mitte küll nii hullult kui alljärgneval pildil, kuid umbes nii palju kui esimesel pildil näha oli)
Foto NAGI's: Nokia 5500 katkine klaviatuur
Niimoodi ta siis punnitaski mõningat aega ja ega see mind eriti ei häirinudki. Venis natukene välja siis venis. Ikka asjad kuluvad kui neid kasutada.
Täna aga sai sellel kummiklahvistikul sellest venimisest kõrini ning ta viskas end äärtest lahti. Nendest viimastest äärest kust klaviatuur oli peenikese liimiribaga korpuse külge liimitud.

Hämmastav kui nõrk võib mõni vee ja põrutuskindel sporditelefon olla. Õnneks või kahjuks ei ole ma ainus inimene selle probleemiga. Nokia foorum on täis kurbi ja meeleheitel kasutajaid kelle telefonid järjest lups ja lups klaviatuure pealt maha viskavad.
Foto NAGI's: Nokia 5500 katkine klaviatuur
Tegemist on disainiveaga ning klaviatuur kuulub teeninduses vahetamisel. Reaalselt tähendab see seda, et halvemal juhul oled sa nädalaid kui mitte kuid oma telefonist ilma. Foorumis on mõni tegelane kuni 7 nädalat oma telefoni remondist tagasi oodanud, kuna klaviatuur tuleb kaugelt maalt varuosana tellida ning kõik see võtab aega. Seda enam, et Christmas season on ukseees.

Well, visited Nokia service today, with my 1,5 month old Nokia 5500, they promised to replace the front (rubber pad with the plastic pad). They also told, that only black keypad are changed, they had theory, the glue isn’t the problem at all, but the problem is the black rubber pad consistency, it just won’t keep it’s size and shape, and kind a become too elastic and grows in broad wise, and so the glue (btw, the glue strip is very tight too) just can’t hold it anymore.


Viide: Nokia Support Discussions

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ainuke ekstreem nokia mis minul on ennast näidanud kui igati hea ja töötav oli 5210. Umbes aasta tagasi sai vanale kogemusele toetudes ostetud 5410i aga see polnud enam üldse asi.
Nupud hakkasid kohe kuluma ja nende tundlikus on alla arvestust. Pralegi peale kahe nädalast kasutamist kukkus tunkede taskust telefon põrandale ja kohe kild korpuses väljas. Mõtlesin et järgmiseks ostan endaöle 5500 aga tundub et proovin midagi trendikatest viinatest ehk on parem kasutada.
Remondist peaksid ju saama endale asendus telefoni seniks kui remont toimub.

Oliver ütles ...

Saatsin ka remonditöökotta kirja probleemi kirjeldusega. Eks näeb mis nad vastavad.

Anonüümne ütles ...

Nokia teenindus vahetab garantiikorras ära. Igaks juhuks tasuks enne ette helistada ja küsida, kas klaviatuure on parasjagu olemas ja endale üks reserveerida. Ise käisin mitu korda küsimas, õnneks jäi teenindus (Staadioni Mobiiltelefonid, Tondi 17, Tallinn) parajalt teele. Klaviatuur vahetatakse koos metallist raamiga. Läheb maks 15 min. Teenindaja jutust sain aru, et Nokia on püüdnud klaviatuure töökindlamaks teha. Eks saab näha, kaua uus vastu peab.