reede, 2. märts 2007

Jaiku-Jaiku Mobile


Kunagi kirjutasin EMT Ideekonkursist, et seal on enamus soovidest ja unistustest juba tegelikult reaalselt olemas, vaid kasutajad lihtsalt ei tea kust ja kuidas neid leida.

Nii kui ma Jaikust kuulsin, viskas tulukese põlema, et see on ju täpselt see millest nii mitmedki kasutajad oli EMT Ideekonkursil puudust tundnud, et hirmus lahe oleks kui saaks oma mobiiltelefoni telefoniraamatus kohe kontakti järel näha tema staatust/olekut (eng: presence) nii nagu MSN'is ja miks ka mitte lühikirjeldust (skype: moodmessage) nime järel mida kasutaja saab ise kirjeldada ning kõik tema sõbrad tema kohta oma telefoniraamatust näha.

Soome poikad tegid asja ära. Neil oli hirmus soov näha ja teada mida nende sõbrad parasjagu teevad, kuid koguaeg helistamine ja küsimine "Tsau, kus oled? Mis teed?" hakkas juba natukene tobe ja tüütu tunduma.

Nüüd nad tegid väikese Symbian S60v3 operatsioonisüsteemiga mobiiltelefonidele väikese aplikatsiooni
mis võimaldab sul telefoniraamatus oma kontaktida järel näha seda millega nad parasjagu tegelevad, kus nad asuvad ning kas neile üldse tasuks hetkel helistada. Ei tahaks ju inimest kiirel ajal niisama ka tülitada.
Võimalik on ka lubada oma telefoni kalendrikirjeid sõpradele näidata. Kui sul on kalendis kohtumine määratud, siis võid ka sellest sõpradele teada anda ja lubada neil näha kellega ja kus sa parasjagu kohtud. Või valid vaid free/busy oleku näitamist. Vastavalt valitud telefoni profiilile on võimalik profiili sõpradele näitamiseks oma olekut muuta. Kui ikka profiil on koosolek ja sa ei taha, et sind tülitataks, siis on end koosoleku profiili puhul punaseks ehk busy'ks muuta.

Mulle endale meeldib see Skype button mis kasvõi siin samas blogi üleval ääres näitab kas ma olen parasjagu Online või Offline. Sama asi on ka Jaikul olemas. Sa saad oma kodulehel väljendada oma olekut ja moodmessaget mille sa oled oma telefonis teistele nähtavaks seadnud.

The new Jaiku Mobile Beta brings your phone’s contact list to life. The main features are:

* The live contact list works just like your phone’s built-in phonebook, and enhances the list with the buddy icons and real-time presence of your Jaiku contacts
* Post new Jaikus and have them immediately appear on the Web and your contacts’ phones
* Share your availability based on your phone’s ring profile
* Share your location based on free naming of cell towers
* Option to share your phone calendar (choose to share full titles of events or just when you are free/busy)
* Option to share number of nearby people based on detection of Bluetooth phones
* Switch Jaiku online or offline at any time
* Easy wizard guides you through the setup
* Automatic roaming detection alerts you when you are roaming away from your home network
* Improved battery life gives you more standby time (for best results we recommend switching your phone to 2G mode).


Miinus on see, et selle laheda programmi/teeenuse kasutamiseks pead sa pidevalt vooluvõrgu läheduses elama ning soovitatavalt võiks sul piiramatu andmemahuga andmisidepakk varuks olla. Nimelt kõigi nende teadete ja sõnumite edastamiseks on vaja hoida ühendust serveriga ning iga ühenduse loomine ampsab tüki aku mahtuvusest ning väikese osa kilobaitidest sinu telefoni kuuarvelt.

Viide: Jaiku poiste blog
Viide: Jaiku Mobile

2 kommentaari:

Jaanus ütles ...

Vt ka http://twitter.com - see on teine sarnane teenus ja paistab et USA-s väga popp.

Petteri Koponen ütles ...

I wish I would understand more of the language. I kept reading you article for 30mins and I think I figured out 50% of it :)

Thanks for writing about Jaiku! If you would like to get further information, don't hesitate to contact me. (My details can be found from the About page.)

Hauskaa viikonloppua!