esmaspäev, 23. juuli 2007

CityWall

Käisin vahepeal välismaal. Nägin julma änksat mänguasja. Peaaegu nagu Microsoft Surface.

Puutetundlik sein kus jooksevad peal pildid ja videod. Kahe käega zoomid sisse ja välja. Tõstad ja liigutad pilte seinal oma kätega. Väga lahe kasutajaliidese kogemus.

Content seinale tuleb linnakülastajate telefonidest ehk sina ise saad sinna parasjagu huvitavat sisu luua. Asja mõte ongi pakkuda interaktiivset võimalust kuvamaks huvitavamaid hetki linnas toimuvast.

The installation has three objectives;

- First it aims at creating Awareness and Presence of City Events in an engaging installation where passers by playfully manipulate media and learn about anniversaries, events and festivals.

- Second it is aimed at supporting active visitors and social media motivating users to actively and collaboratively make sense and play with media.

- Third CityWall proposes a platform for Media Literacy which can deliver rich media experiences to the widest audience. Anyone with the most basic computer skills can learn and use the CityWall in a few moments.

Reaalajas võtakse YouTube'st ja Flickrist "Helsinki" sildiga märgistatud sisu ning kuvatakse interaktiivsele CityWall seinale. Samuti saab sinna saata otse e-maili kui MMS'iga pilte ja videklippe (post@citywall.org).


Kes tahab ise minna ja seda ägedat kasutajaliidest proovida, siis see asub Helsinkis Forumi keskuse kõrval (vaata Google Mapsi kardilt). Seal samas kus oli vanasti bussijaama plats ja nüüd on sinna lähedale uus ja suur kaubanduskeskus ehitatud. Ületee on kohe nurga peal Sokose kaubamaja ning eemal raudteejaam.

Viide: CityWall
Viide: Microsoft Surface

Kommentaare ei ole: