neljapäev, 12. juuli 2007

Tour de France - Live Tracker 2007

Selle aasta Tour de France IT poisid on päris edevalt võistluste kulgu internetis kajastamas. Google Maps kaardile on peale laotud kõik etapid ning sõidu ajal kuvatakse reaalajas kõik ratturid kaardile, kus on siis võimalik vaadata otse sõidu ajal  eraldi iga sõitja pulssi, pedaalimissagedust, kiirust ning seda kui palju kilowatte energiat nad pedaalidesse tallavad.

Uudne ja moodne lahendus otse rajalt uudiste edastamiseks on tänapäeval Twitter. Nii ka TdF'i mehed on teinud väikese võistlustekulgu kajastava miniblogi otse Twitterisse, kus siis kiirelt ja operatiivselt lühisõnumitega antakse teada oluliseimast võistlusrajal.

Viide: Tour de France Live Tracker 2007
Viide: Twitter / Tdfblog

Mingi aeg tagasi olid Viljandis maanteratta tänavasõidu võistlused. Päris nutikalt oli seal Skype ära kasutatud.
Ratturid sõitsid igas stardis ligi 20 ringi läbi linna. Kogu linna ulatuses olid huvitavamate rajalõikude lähedusse kogunenud linnakodanikud võistlust jälgima. Jube igav on rattaspordivõõral võibolla neid võistlusi jälgida kui täpselt ei pruugi arugi saada mis parasjagu rajal on toimumas. Kes kellest on vahepeal möödunud ning kes just napilt teises linnaotsas vahefinishi võidu võttis. 

Võistlustel oli küll kommentaator olemas. See sama onu kes vist kõigil jalgrattavõistlustel käib. Heleda peaga. Tavapäraselt on nii, et võistluste kommentaatori juttu võib kuulda vaid Stardi ja Finishi läheduses kus on hea helivõimendus ja mille lähedal veel kommentaatori juhtmeta mikrofon levib.  

Viljandi puhul oli nutikas ja innovatiivne lahendus Skype kasutamine võistluste kommentaatori jutu ja informatsiooni edastamiseks just nendesse kohtadesse rajal kus oli enim pealtvaatajaid võistlusi kaemas. Nimelt kanti kommentaatori jutt üle Skype kõne. Stardi/Finishi juures oli kommentaatori mikrofon helipuldi küljes, ning helipult jällegi otsapidi sülearvuti helikaardis ning Skype küne käimas.
Kuna linnas on inimestel üldjuhul WiFi kodus olemas, siis polnudki muud kui sülearvuti tänavale, väikene helivõimendus koos kõlariga külge ning alustada võistluste kommentaatoriga Skype konverentskõne. Kuidas sa muudmoodi ikka ühe väikesel võistlusel kommentaatori juttu lihtsalt ja mugavalt üle linna laiali kannad.

Kommentaare ei ole: