esmaspäev, 9. juuli 2007

Windows Live Messenger Nokia mobiilis

Päris kindlalt ei tea kui ametliku teed pidi see aplikatsioon liigub, kuid internetis on väljas päris ehtsana paistev Windows Live Messenger Nokia Symbian telefonidele. Väga vinge näeb välja. Nagu päris.

Lisaks chättimise funktsionaalsusele on integreeritud ka kõiksugu muid Windows Live teenuseid Live Messengeri kliendi külge. Kohe peale tarkvara paigaldamist küsitakse, kas sa sooviksid oma @hotmail.com mailikonto sünktoniseerida oma telefoni e-posti kontoga.

Peale mailikonto sünkroniseerimist tekitatakse telefoni "Sõnumid" kausta lisaks uus e-posti konto kus on näha kõik sinu @hotmail.com kirjad. Kusjuures uue Windows Live konto alt kirja saates on võimalik adressaadid valida lisaks tavapärasele telefoniraamatule ka oma Windows Live kontaktide hulgast. Analoogselt Google Mail aplikatsioonile kus To: rea peale kirjasaajate aadressid tulid otse sinu Gmaili konto aadressiraamatust.

Kiirsuhtlus käib mõnusalt Tab'ides, ehk mitme kontaktiga on võimalik korda mööda sõnumeid vahetada, ilma et peaks vahepeal mõnd akent otseselt sulgema.

Emootikonide lisamine teksti sisse on tehtud mugavamaks ning vigurinäo saad valida pealgalt numbriklahvile vajutades. Seda vaid juhul kui sa oled vigurinägude vaatamise valikus ning soovid sisestada 10't enim sisestatud vigurinägu.
Loomulikult on võimalik valida ka kõigi võimalike vigurinägude vahel, kuid sel juhul tuleb natukene rohkem ringi navigeerida ning sobiv emotsioon edastamiseks valida.

Tihtilugu juhtub, et päris mitu kontakti sõbranimekirjas on juhtumisi täpselt ühe ja sama nimega. Selleks puhuks on hea võimalus vaadata täpsemalt järele kellega tegu. Vähe sellest, et saad vaadata kontakti e-maili aadressi ja nime, saad uurida ja lugeda sõbra Windows Live Space ehk moodsamalt öeldes tema Messengeri blogi. Seda kõike mõnusalt mugavalt mobiili formaadis ehk alla laetakse ilusasti telefoni ekraanile kohandatud tekst ja graafika.
Olles nö. esilehel ehk kontaktide nimekirjas, tekib alla paremale äärde võimalus Messenger ära peita (Hide). Moodsates mitmetegumitööd (i.k. multitasking) võimaldavates telefonides paigutatakse Live Messenger taustale ning samal ajal saad rahumeeli kõige muu vajalikuga telefonis tegeleda. Ilma, et sa peaksid Messengerist välja logima.
Programmi seadetest saad siis ise valida kas taustal töötav Windows Live Messenger piiksub (Notification sound) kui mõni sõber sulle kirjutab või on vaikselt ja rahulikult kuni sul endal on uuesti aega vaadata ega keegi vahepeal midagi vastu pole kirjutanud.


Kes soovib, see proovib. Täitsa omal vastutusel.

Kõigepealt tuleb paigaldada telefoni Windowslive.sis, ning alles seejärel dep.sisx. Viimane on tõenäoliselt Nokia miski lisajubin mis võimaldab aadressiraamatus lisaks telefoni kontaktidele ka Windows Live kontakte näidata.

Viide: Download New Version of Windows Live Messenger

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

see on ametlik, aga miskipärast ainult MSN China lehelt saadaval ametlikult..
http://www.e-series.org/archives/169

Marek ütles ...

huvitav, kas teisi Symbiani telefone ka toetab, SE ja Samsungi omi ntx? ahjaa, kui mahukas see tavapärane andmevoog on, kui programm taustaks tiksub?

Oliver ütles ...

Ausaltöeldes ma ei ole jõudnud seda veel vaadata ja jälgida. Iseenesest selle kindlaks tegemine ei ole väga keeruline. Proovin homme väikese testi teha.

Seda hiina kodulehelt allalaetavat messengeri ka kunagi ammu proovisin, aga minuarust selle "hiinaka" graafiline kasutajaliides ei olnud tollal veel nii ilusasti joonistatud. Aga võibolla ma ka eksin. See oli päris ammu kui ma seda proovisin. Umbes siis kui Nokia 5500 alles välja tuli.