esmaspäev, 1. oktoober 2007

Läikiv lant kalameestele

Võtsin vahepeal sportlikust edevusest proovimiseks ühed läikivaimad telefonid mida meie poelettidelt leida.

Telefoni mis on võitnud:

LG Shine KE970

lg_shine-thumb

ning sinna kõrvale telefoni mis näeb sama edev välja ning on nimetatud Euroopa Pildi- ja Helitehnika Assotsiatsioon EISA (European Imaging and Sound Association) poolt kõige õhemaks HSDPA telefoniks ning valitud Euroopa 2007.-2008. aasta mobiiltelefoniks (European Mobile Phone 2007-2008).

samsung_sgh_u700

See oli tegelikult juba tükk aega tagasi kui neid mõlemat vaatasin, ega hakka siinkohal tegema üks ühele võrdlust mõlema mudeli vahel. Juba ajaline vahe erinevate telefonimudelite turuletulemisel mängib Samsungi kasuks.

Tavaliselt kui uus mudel näpuvahele satub, siis käin esmalt kiirelt kõik menüüd järjekorras läbi ning vaatan mida uut on juurde tekkinud. Kõige tobedam ja hasartsem telefonis kaasasolev mäng mida ma vist siiani telefonist leidnud olen on selles LG telefonis. Kalamehe mäng (Fishing Mania). See oli nii tobe, et ma ei saanud sellest kirjutamata jätta.

Sellel LG KE970 telefoni liugklapil on rullik. Saad rullida seda menüüdes üles ja alla ning äärtele vajutades toimib nagu vasakule-paremale nooled arvuti klaviatuuril.

Mäng algab. Viskad virtuaalse õnge vette ja ootad. Ootad ja ootad ja ootad. Nagu päris kalamees. Ootad veel natukene ja loodad, et varsti näkkab. Ja kui siis näkkab. Telefon hakkab käes surisema ja värisema, hirmus hasartne kõrvukriipiv meloodia mängib taustal ning sinu ülesandeks on konksu otsa hakanud kala välja tirida. Tirimine tähendab siis seda, et järsku pead surisev telefon käes hakkama seda rullikut meeleheitlikult enda poole rullima. Kala on õnge otsas suur. Ekraanil näed kuidas ta tahab koos kogu tamiiliga õnge otsast ajama panna. Rullid virtuaalset tamiili tagasi õngele nii kuidas jaksad ning siis läheb tamiil katki. Oh ebaõnne.

Pole midagi. Mäng algab otsast. Viskad virtuaalse õnge sisse ja ootad. Ootad ja ootad ja ootad. Kunagi ei tea millal kala võtab. Täiesti hull mäng. Ja ma istun telefon käes ja vahin ekraani kus midag ei toimu. Ootan et kala võtaks. Telefoni käest ära ka panna ei saa. Äkki kala võtab ja kui siis kohe tirima ei hakka, siis on jälle kala läind. Ühtepidi tobe ja teistpidi natukene hasartne. Kala ju kohe-kohe võtab.

Üldisest kasutusmugavusest. Kui LG'l nupud töötasid raskelt ning kindla vajutusega, aga töötasid, siis Samsungi puutetundlikud nupud minu näppe alati ei tahtnud registreerida. Eks nad töötasid küll, aga jube tüütu oli kui sa pead näpuga nö. klaasi peale vajutama, ilma et sa tunnetaksid kas sa juba vajutasid nuppu või mitte ja kui juhtus, et esimese korraga ei tundnud nupp su puutetundliku vajutust ära, siis pead jälle uuesti ja uuesti vajutama. Mitu korda järjest vajutades satud aga hoopis sellistesse menüüdesse kuhu sa ei oleks uneski osanud sattuda. Ma ei ole oma talvekindaid veel kapist üles leidnud, aga kahtlustan, et need Samsungi puutetundlikud nupud läbi talvekinda küll hästi toimi. Aga võibolla ma teen sellele telefonile ja tema nuppudele liiga, sest ma ei ole seda kindaga kasutamist veel järele proovinud. Põhjamaa värk. Siin tuleb ikka kindaga telefoni kasutamist praktiseerida.

Pealiskaudne vastus pealiskaudsele küsimusele.
K: Kas LG KE970 või Samsung SGH-U700?
V: Samsung SGH-U700

Viide: LG Shine

Viide: Samsung SGH-U700

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

selle mängu koha pealt nii palju, et ÕPI ENNE, kui kritiseerima kukud. nagu sa võid vibro ja hääle maha võtta menüüst. ja sa ei pea passima kuni kala näkkab, vaid , nagu sa näed- on üleval paremas servas radar, mis näitab, kus kalad on (ehk siis kalad on need kollased täpid). vajuta vasakut "arvutinooleklahvi" , kuni näkkab. see on mõeldud selleks, et sööt "kutsuks" kalu ligi. ja siis kui näkkab, ei pea sa metsikult rullima, vaid võid ka rahulikult, sama teeb välja. samal ajal pead jälgima ka seda, et see näidik ei muutuks punaseks, sest kui muutub, võib tamiil puruks minna. kui muutub punaseks, rulli natuke ülespoole nuppu, et pinget maha võtta. ja siis kui roheliseks läheb siis uuesti enda poole. nii mängidki. :)