teisipäev, 2. oktoober 2007

Prada ja iPhone Eestis alla 8 tuhande krooni

Jätkates seriaali pealiskaudsetest telefonivõrdlustest.

Kui eile olid kõrvuti kaks kõige läikivamat bling-bling liugklapiga telefoni, siis täna võtaks näpuvahele samas hinnaklassis olevad puutetundliku ekraaniga bling-bling edevad telefonid. LG KE850 "Prada" ja Apple iPhone.

ke850-prada-oopshi-nl

Tegelikult oli nii, et LG Prada jõudis näpuvahele natukene varem kui iPhone ning esimene emotsioon oli Wow! LG Prada on lahe. Hästi lihtne ja mugav kasutajaliides. Täitsa huvitav on kohe näppudega puutetundlikult ekraanilt nuppe taga ajada. Uus ja huvitav kogemus. Seda enam, et menüüd ja ikoonid on ilusaks ja suureks aetud, et ilusasti neile näpuga pihta saaks. Menüüd nägid lihtsad, selged ja ilusad välja. Maitsekas.

iphone

Vaatasin teise kätte ja kompisin puutetundliku ekraani. Keerasin telefoni ühtepidi ja teistpidi. Vaatasin siit ja sealt ning tõdesin, et LG'l on veel ikka pikk maa minna, et sama mõnusaks, mugavaks ja lihtsalt kasutatavaks saada kui seda on Apple iPhone.
Mitte, et see näpuga piltide vaatamine eluliselt oluline oleks, aga see on lihtsalt nii uutmoodi lahe kuidas sa vaid väikese näpuliigutusega tõmbad telefonilt klahviluku maha või pildialbumis keerad näpuga järgmise pildi ekraanile. Tõsiselt uutmoodi fun kogemus. Natukene võrreldav ehk sellega kui aastaid tagasi tuli Opera veebilehitseja Mouse Gesture'ga välja ehk hiireviibetega. Nagu Minorty Report filmis. Praegu ilma nendeta ei oskakski elada. Keegi ei ava uut browseri tab'i (e.k. veebilehitseja sakki) Ctrl+T'ga kui saab sama asja teha poole cm pikkuse hiireliigutusega ülevalt alla hoides samal ajal hiire parempoolset klahvi all. Kohutavalt mugav ja kasutajasõbralik.

Kui sama raha eest valida, siis kindlasti Apple iPhone.
Hind on neil eesti poodides praktiliselt sama. Mõlemad napilt alla 8000 krooni.

Viide: LG Prada elisas
Viide: LG KE850 Prada koduleht

Viide: Apple iPhone tellimine netikuller.ee vahendusel
Viide: Apple iPhone koduleht
Viide: Materialist on uuesti iPhone'st sillas

3 kommentaari:

Ray D. Noper ütles ...

Eee... mõni ikka teeb ctrl-t küll. Mina näiteks. Võibolla on MG vahepeal küpsemaks saanud, aga kui see operale tuli, pidin paljud rabanduse saama, kuna antud featuur tegi hiireliigutuste peale täpselt seda, mida ise tahtis, kasutaja soovidest sõltumata... Ja nagunii on üks käsi klaviatuuril kogu aeg ju ?

Anonüümne ütles ...

Nädal, kaks tagasi oli 4GB versioon saadaval netikulleris 5400 krooni ringis. Aga kas sealt tellimisel yldse m6tet on, ei tea. Apple on nendelt v6rgu lukustamise maha v6tmisele siiani k6vasti vastu olnud. Softi uuendusega pidid need telefonid, millel lukk maha v6etud, lakkama töötamast. Pealegi Apple lubas euroopale 3g versiooni teha.

Christel ütles ...

ma kaalusin pikalt nende kahe vahel ja võtsin prada - sest, ma ei pea midagi lahti muukima ega urgitsema, akut saan vahetada, videosid saan teha, raadio on olemas ja saan MMSse saate ja on eesti keeles. Iphonel on need funktsioonid piiratud ja mulle ei meeldi kogu aeg juhe taga phone updateda. kui itelefon lõpuks eestisse tuleb ja kõik minu jaoks tarvikukud funktsioonid kaasas, siis vaatame, paar aastat kavatsen ma lg-ga hakkama saada ja siis on juba ilmselt midagi veel põnevamat :)