teisipäev, 18. detsember 2007

Bäkapi bäkappe e. varunda varundatut

Kõik targemad arvutispetsid soovitavad arvuti kõvakettast aeg-ajalt varukoopiaid teha. Kunagi ei tea mis võib juhtuda. 

Ega teadnud midagi, et mu varundamiseks ettenähtud väline kõvaketas just siis otsad annab kui olin ilusasti kogu sülearvuti kõvaketta välisele kõvakettale ära varundanud ning alustasin arvutile clean installi tegemist. 

imageÕigemini backup läks ilusasti kettale peale ning see oli ka viimane kord kui ma neid faile tervetena nägin. Peale XP uut installi hakkasin siis justkui faile väliselt kettalt tagasi liigutama, aga maagilselt nagu ikka andis välinekõvaketas otsad. Kõiksugu vinged kõvaketta taastamise programmid leidsid küll suure pusimise peale üht-teist sealt veel üles, kuid mõned just ehk kõige vajalikumad failid jäidki kuskile muu murdupudru vahele.

Samas, ega kodukasutuseks vist RAID'i ka ei hakka ostma ja vahel on abiks olulisim ka plaatidele kirjutada. Praegusel juhul tekkis üks ligi poole aastane auk "digitaalses elus".

Käed-jalad on veel küljes. Elu läheb edasi. Ikka juhtub.

Viide: Windows XP Backup Made Easy

Kusjuures vaid korra elus on veel üks sülearvuti kõvaketas katki läinud. Seda siis just viimasel nädalavahetusel enne teisipäeva mil pidin lõputöö esitama.

2 kommentaari:

Marek ütles ...

online variante pole proovinud? ahjaa, see teenus oli ka mäkile.

Anonüümne ütles ...

ega need välised kettad ka maksa palju. Ostsin just paari päeva eest 320 GB-se välise kõvaketta, mis saabki mu n-ö TEISEKS backup-imise kohaks. Teen üheaegselt kahte kohta koopiaid, et sinu õnnetut juhtumit vältida! :)