kolmapäev, 12. detsember 2007

Doing laundary today

Ootan aega kui Google Maps hakkab kodumaiseid ettevõtteid kaardile kandma. Või võiks olla miski <html> tag mille saaks vajadusel kodulehe päisesse lisada ning mida Google oskaks indekseerida, et ettevõtete füüsilised asukohad kuidagi interneti otsinugtulemustest välja tuleksid. Proovi sa leida internetis oma kodule kõige lähimat pesumaja. image

Kõiksugu pesupesemise ja pesu majandamisega seotud märksõnad annavad otsingutulemustena viiteid lisaks pesumasinaid müüvatele ettevõtetele  isegi pesumajadele, kuid seda üle riigi. Hea, et peamiselt ainult Eestlased eesti keelt räägivad. Seega sain ma pesumaja eestikeelsed otsingutulemused peamiselt siiski eestis asuvatele, paarisaja kilomeetri raadiuses asuvatele pesumajadele. Inglise keeles sama otsingut tehes oleks vast lähimat pesumaja juba märksa keerulisem leida.
image

Tihtilugu ettevõtte asukoht ei tule kodulehelt ka just esimese kliki tagant välja. Kui palju klikkimist ja otsimist, et leida lihtsalt lähimat pesumaja ja tema kontaktandmeid.  Ma näen asukohapõhistel otsingutulemustel suurt tulevikku.

Näiteks Skype Tallinna kontorile kõige lähim pesumaja mille ma leidsin, asub Akadeemia tee 5 ühiselamu keldris. Nende internetist leitavuse nipp paistis olevat selles, et nad olid kavalalt linnaosa nime oma ettevõtte nime osana kasutanud. OÜ BLS Mustamäe pesumaja. Supsti olid nad Google otsingus küllaltki esiotsas.

Suure otsimise tulemusena sain siis teada seda, et masinasse läheb kuni 7kg pesu. Pesemine maksab 50 EEK masinatäis. Kuivatamine 50 EEK masinatäis. Voodilinade triikimine 7 EEK kilo. Triiksärgi triikimine 25 EEK per särk. A seda infot muidugi internetist ei leia. Selleks tuleb ikka kas helistada või ise kohale minna.

4-5 tunni pärast peaks mu pesu pestud ja kuivatatud olema.

Kommentaare ei ole: