kolmapäev, 12. märts 2008

Nokia N-Series PC Suite lõpupidu

Peale eelmise aasta Septembris esmakordselt avalikusele tutvustatud Nokia N-seeria PC Suite, sai nüüd lõpuks see toode ka Betalabs'ist ja Beta staatusest välja. Kui algne toode veel päris toorena turule toodi, siis nüüdseks on oluliselt vigadeparandusi tehtud ning täna oli see päev kui juleti teatada, et prooviversioonist on lõpuks saanud töötav valmistoode.

Kuid siiski tsiteerides klassikuid, et "Igas heas on midagi halba" ei saa tähelepanuta jätta Sepa OH HAI iPhone ostu. Tähelepanuta sellepärast, et see sama N-Seeria PC Suite on ju ainult Windowsi jaoks loodud. Ükspäev proovisin 3 tundi Nokia N82'te üle Bluetoothi Ubuntu linuxi all 3G modemiks teha. Ei teinud ära. Linux for human beings, ma vist ei ole veel päris inimene, et sellise ponnistustega hakkama saada.

Nii nagu väidetavalt ei saa Nokia oma telefone ka veel Apple OS X operatsioonisüsteemiga koos tööle.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Siin võib küll tegmist olla mõne kindla telefonimudeli küsimusega, mida ei saa üldistada. Minu E50 saab maciga hästi läbi -iSync sünkroniseerib kontakte, Bluetooth File Exchange toimetab failidega. Kui arvutisse panna lisaks ka Nokia Multimedia Transfer saab iTunesiga muusikat laadida ja iPhotoga pilte liigutada, mugav Device Browser on ka komplektis. Modemina töötab E50 samuti (ok telefon pole küll 3G)

Oliver ütles ...

Tõenäoliselt siiski on tegemist miski mudeli vimkaga mis ei taha hästi OS X'iga läbi saada. Kui see oleks suurem ja üldisem jama, siis oleks vast internet sellest ka oluliselt valjuhäälsemalt kirjutanud.
Samas jällegi Linuxi maailmast kus kõik peaksid kõvad häkkerid ja programmeerijad olema. No ei saa kasvõi vanemat Logitech webcämmi käima. Loe või ribadeks end foorumitest. Tootja ei liiguta ka suurt lillegi, et oma riistvara muudel platvormidel korrektselt töötaks. Õnneks Nokia peale Windowsi kasutajate teisi päris unarusse pole jätnud, kuid siiski väga ei hiilga arendustegevusega "vähemuste" toetuseks.