teisipäev, 13. mai 2008

Nokia Step Counter - sammulugeja mobiilis

Nokia on oma beta laboratooriumitest välja lasknud järjekordse väikese vidina mida saab oma telefoni laadida ning seeläbi kasutada oma mobiiltelefoni sammulugejana.
image

Väikene programm peab arvestust sammutud sammude, kõnnitud minutute ning läbitud distantsi kohta. Distantsi täpsemaks arvutamiseks tuleb aga eelnevalt programmi seadistustes sisestada nii enda pikkus kui ka sammu pikkus.
image

Nokia sammulugja võib vabalt kasvõi päev otsa töötada telefonis ilma, et ta kuidagimoodi häiriks igapäevast telefonikasutamist.
image
Korralikult peetakse arvestust iga päeva kaupa, et hiljem oleks endal hea vaadata kui mitu sammu sai mingil päeval koos telefoniga astutud.
image
Liikudes mööda kalendrit soovitud päevale, kuvatakse ekraanile ülemisele äärele sel päevad astutud sammude arv, kulutatud energiahulk kilokalorites ning läbitud vahemaa.

Selleks, et peale telefoni sisse-välja lülitamist ei ununeks sammulugemise programm sisse lülitamata on võimalus määrata sammulugeja automaatselt igapäevaselt käivituma.
image

Kuna rääkida saab iga telefoniga, siis telefonitootjad proovivad üha enam ja enam lisada telefonidesse lisaväärtust loovaid rakendusi, et kliendile veelgi enam uudset kogemust pakkuda telefoni kasutamisel. Kui ma niikuinii päev otsa telefoni taskus kannan, siis miks mitte sportlikust huvist lasta tal samme loendada ning seeläbi kasvõi sõpradega väikene võistlus korraldada, et teada saada kes päevas kõige rohkem samme astub.

Samalaadsete väikeste võistluste korraldamine on viimasel ajal küllaltki moodi läinud. Sammulugemise võistust tegi eelmisel aastal minuteada Äripäeva kontor ning sel aastal on Tele2 otsapidi seotud tervisekõnni sarjaga kus samuti peetakse veebikeskkonnas väikest meeskondlikut arvestust erinevate kõnnimeeskondade vahel.

PS. nimetatud programm töötab Nokia telefonidega millel on sisseehitatud kiirendusmõõtur (i.k accelerometer). Näiteks Nokia N95 ja Nokia N82.

Viide: Tele2 tervisekõnd
Viide: Nokia Step Counter

2 kommentaari:

Urmas ütles ...

Sports Tracker teeb sama töö ära, ainult et otse kalendris ei kuva samme ja kaloreid.

Oliver ütles ...

Jep, ja SportsTrackeri eelis on veel see, et ta Uploadib su sammud otse veebi kui tahad.