neljapäev, 19. juuni 2008

Pro-Limit Global Steamer 5/3 kalipso

Kuu lõpuni sööme makarone, sest vees olla on uskumatult lõbus. Ei suutnud kiusatusele vastu panna ega leppida olukorraga kus ma ainult kaldal saaksin toimetada. Eile sai ligi neli tundi Klooga rannas ringi pläterdatud, sest tõin omale SurfHouse’st kalipso ära. Teoreetiliselt peaks see nüüd selline olema, millega saab enamuse kohalikust surfihooajast läbi ajada. Varakevadest hilissügiseni.


The objective of our Global Series is to combine the latest neoprene technology and design concepts to create the ultimate all-round performance wetsuit.

Üks uskumatult keeruline töö on poes erinevate kalipsode selgaproovimine. Kordades hullem kui teksapükste proovimine, mis on samuti päris jube ettevõtmine. Kalipso ei tohi suur olla, ega kusagilt lotendada. See tähendab seda, et ta peab suhteliselt tihkelt selga minema. Mida kitsam kalipso, seda raskem tundub teda olevat selga ajada. Eriti veel kitsukeses poe riietuskabiinis.

image

Poemüüja tegi muidugi omajagu promo Global Steamerile võrreldes teiste varnas rippuvate kalipsodega. Väidetavalt on uus Global Steamer oluliselt vastupidavam mehaanilistele vigastustele kui varasemad kalipsod. Väidetavalt õhemate ja nõrgemate ülikondadega võivat juhtuda see kurb lugu, et seljas olev neopreen ei ole piisavalt vastupidav kõvemale sikutamisele. Seetõttu on tulnud ette olukordi kus kalipsot seljast võttes või selga venitades näiteks tänu teravale sõrmeküünele võib kalipsot vigastada ning katki rebestada. Sama asi näiteks rannas maas istudes. Teravad teokarbi ja kivide ääred võivad kalipso tagumikule saatuslikuks saada. See olevat väidetavalt ka üks põhjus miks lohesurfajad ja muidu surfajad kalipsole veel omakorda lühikesi pükse peale tõmbavad. Selleks, et maas istudes kalipso tagumiku mitte vigastada.
Mingi uus asi mis on Steamerile peale kleebitud, kannab nime W.R.C, mis sisuliselt pole muud kui üks veekindel kiht veel omakorda neopreeni peal. Vajalik siis selleks, et niipalju vett ei imbuks kalipsosse ning seega oleks kalipso seljas kergem, ning teine asi see, et kui kangas on pealt selle W.R.C kattega, siis külm tuul ei puhu niivõrd palju läbi.

This gives the rider better wind chill protection and makes the suit lighter through decreased water absorption.

Kuna tegemist on “the ultimate all-round performance wetsuit”’iga, siis suurema liikumismugavuse saavutamiseks on kasutatud jällegi mingi veidra suurtäht lühendiga tehnoloogiat K.A.P. Sisuliselt on jäetud käte ja õlavarte osa septsiaalselt natukene laiem, et saaks käsi paremini ja kergemini ülespoole liigutada. Tavapärastel kalipsodel väidetavalt kulub siis rohkem energiat käte üles tõstmisel kui nüüd sellel uuel Global Steameril. Varem pidi rohkem neopreeni venitama ja see väsitas käsi.

Nipet-näpet oli seal veel päris kasulike lisavidinaid mis igapäevast elu natukene mugavamaks muudavad ning mida teistelt kalipsodelt alati ei leidnudki. Näiteks fikseeritud säärteotsadega kalipsot oli mul ülim piin jalga saada, sest mul jalg ei tahtud seal august lihtsalt läbi mahtuda. Steameril saab sääre laiust regueerida ning väidetavalt peale reguleerimist jääb kõik sama veekindlaks kui “tavalistel” kalipsodel.
image

Kuna mul ikka vahel varbad kipuvad ka külmetama, siis õnnestus mul ühe hooga leida ka saapad jalga. Sama tootja samast sarjast. Poes oli vabalt 49/50 number saadaval. Mind see isegi natukene üllatas.

Viide: Pro-Limit Global Steamer 5/3

2 kommentaari:

Allar ütles ...

Ma julgen küsida, et mis suursjärku selle lõbu hind jäi? :D

Oliver ütles ...

Kalipso oli suurusjärku 3090.- ja saapad 650.- vms. Järgmine samm on trapets, mis on about 1500-1700. Päästevest about 1000-1200. Lohe ise on kõige kallim. Seda ma veel otsin ja nipitan kuidas odavamalt saab. Lohed poes about 15-18tuh. Veelaud about 4-6tuh. Kõike eelmainitut peaks vähemalt teoorias olema võimalik kasutatult soetada. Kalipso on nö. ihupesu mis on igaühel rohkem selline personaalne asi ja mida väga kasutatult ei osteta.