reede, 15. august 2008

orkut Symbian S60 telefonidele

Google püüab nutikamaid nutitelefoni omanike oma orkuti nimelist sotsiaalvõrgustiku kasutama. Varasemalt oli samuti orkutisse võimalik mobiiliga minna, kuid nüüd on lisandunud mitmed uuendused mille eeliseid saavad näiteks Nokia N- ja E- seeria ning Samsungi nutitelefonide kasutajad.
image
Kõigil kellel on telefoni operatsiooniks Symbian S60 vähemalt versiooniga 3 saavad nüüd telefonist pilte otse suhtlusportaali laadida, pildigaleriisid vaadata, kiirotsinguga sõpru otsida ning ühe nupuvajutusega sõbra telefoninumbrile vajutades talle kohe helistada. image

Orkuti suhtlusportaali sisselogimisel ei pea tegema midagi teisiti kui varem. Telefoniga orkuti kasutamiseks tuleb endiselt minna aadressile m.orkut.com. Uued võimalused on sealt siis kättesaadavad vaid nutitelefonide kasutajatele. Piiratud funktsionaalsus kõigi mobiiltelefonide kasutajatele.

 

 

image Portaali esilehele on kokku kogutud kõik viimased uudised ja pildid sinu sõpradelt. Täpselt nii nagu artvutiekraani vahendusel lehte külastades. Viimased lühiteated, eelolevad sünnipäevad ning uued pildid ja profiili muudatused mida su sõbrad on teinud.

 

 

image

Üles laetud piltide vaatamiseks on orkut mobiiltelefoni jaoks ilusa pisipiltidest galerii moodustanud ja sealt samast kohe saab oma pildigaleriisse pilte juurde lisada.

 

 

 

 

 

image

Piltide üleslaadimine otse telefonist on väga tore, kuid vähemalt Nokia telefoniga tekkis üks väikene probleem. Uus orkut võimaldab juurdepääsu telefoni failisüsteemile. Telefoni mälule ja telefoni mälukaardile. Ikka selleks, et sealt siis pilte võtta ja portaali laadida. Väikene miinus on aga selles, et Nokia telefon ise ei oska faile valides näidata nende eelvaadet või pisipilte. Selleks, et ma teaksin millist pilti orkuti albumisse lisada, peaksin ma enne image soovitud pildi failinime teadma. Vastasel juhul oleks väga raske paljude piltide sealt ära arvata milline võis olla just see rannas tehtud pilt, mida ma sõpradele tahaksin näitamiseks jagada.

Vähemalt sõprade piltide vaatamine ja kommenteerimine on võrdlemisi lihtsaks ja mugavaks muudetud.

image

Enam ei pea kogu sõpruskonna viimaste tegemistega kursis olemiseks end arvuti taha lohistama. Mobiiltelefonid on juba nagu väikesed arvutid alati sinuga.

 

 

 

Kommentaare ei ole: