neljapäev, 23. oktoober 2008

Gmail Mobile 2.0

image Kuulsast Google Gmaili mobiilsest mailiprogrammist on saanud versioon 2.0. Niipalju kui olen kellegile Gmaili mobiiliaplikatsioonist rääkinud, siis seni on sellest enamus vaimustunud. Väike, lihtne, näeb hea välja.

Uus on veelgi parem. Uue jaoks pole alati isegi levi vaja. E-mailide kirjutamine toimib ka siis kui sa mingil põhjusel peaksid vahepeal maa-alla kaduma ja ajutiselt andmesideühenduse kaotama. Google Gmaili aplikatsioon oskab nüüd mobiilse internetiühenduse puudumisel kirja jätta ootele saatmata kirjada kausta ning kui levi tagasi tekib, siis saadab kirja minema. Rohkem vast jällegi võimalus mille üle enim rõõmustavad suurlinnade ja äärealade elanikud. Teatavasti on just metroodes ja sügavates metsades neid olukordi kõige tihedamini kus mingil hetkel võib korraks mobiililevi kaduda.

Vingemate QWERTY klaviatuuriga telefonide jaoks nagu Blackberryd ja kasvõi Nokia E71 on tehtud spets shortcut nupud mille abil telefoni klaviatuuril saab veelgi mugavamalt läbi kirjademassiivi navigeerida.

image Maailmas on juba päris mitu sellist inimest kes kasutavad @gmaili kontot isiklikuks tabeks, kuid oma väikese äri on kolinud google accounts’i alla. Selleks, et nad saaksid mugavalt nii oma ettevõtmiste kui eraasjadega kursis olla, pakub uus Gmail mobile võimalust kiirelt vahetada gmaili kontosid mille kirju soovitakse parasjagu lugeda.

Kõige muu toreda kõrval on väidetavalt veel oluliselt parandatud aplikatsiooni töökindlust ja üldist jõudlust. Programm töötavat nüüd kiiremalt ja sujuvamalt.

Gmail Mobile 2.0 allalaadimiseks tuleb oma telefoni veebilehitseja suunata aadressile: m.google.com/mail

Siinkohal väikene tutvustav videoklipp sellest mida vahvat uue Gmaili mobiiliprogrammiga teha saab võrreldes sellega millised võimalused olid varem.

Usun, et tasub uuendamist.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

mis temast kasu, kui manuseid(pilte näiteks) ei saa kirjaga kaasa panna

Oliver ütles ...

Ega vast väga palju olegi. Moodsamatel inimestel asendab pigem SMS'i. Opera Mini browserit kasutades saab pilte lisada, sest Operale on nüüdsest lubatud juurdepääs telefoni failisüsteemile info lugemiseks. Igale programmile seda päris anda ei taheta.

ketas ütles ...

Ilus, kuid kogu ilu nullib ära see, et keelt ei saa ise valida.

Võtab ise telefonist. Ja neetud palju kallist datat kulus lihtsalt selleks, et selles veenduda.
Mõtlesin siis, et keel jääbki english, kui telefon vahepeal inglise keele peale panna. Aga ei miskit. Varem sai vähemalt valida, et downloadid kindlas keeles versiooni.

Loodetavasti on see bug. Peaks vist reportima.