reede, 24. oktoober 2008

Samsung INNOV8

Nädalapäevad tagasi juhtusin kogemata üht segadusttekitavat telefoni kasutama. Mitte tehniliselt rääkides oleks justkui Samsung oma firmanime Nokia telefonile peale kirjutanud. Nagu Nokia N95 steroididel.
image

image Veider segadusstekitav emotsioon vast oligi see, et Samsung oli oma uues INNOV8 [innov eit] mobiiltelefonis kasutusele võtnud Symbian S60v3 operatsioonisüsteemi mis on vast laialdasemalt tuntud eelkõige Nokia vingematest multimeediatelefonidest. Menüüd ja kasutajaliides oli nagu Nokia N95’l aga käes hoidsid samasugust jämedat Samsungi nimelist klotsi.

Veelgi tobeveidramaks läks asi minu jaoks siis, kui ma proovisin oma Outlooki kontaktid telefoni tõsta. Samsung INNOV8 Pc Studio paistis väljanägemise järgi olema pea identne koopia Nokia Pc Suite tarkvarast. Ikoonid olid vaid vähekene ümber joonistatud. Layout ja muu tundus kõik sama olevat.

Samsungi meestel oli kas kiire või nad olid lihtsalt laisad, aga nad ei olnud jõunud isegi kõike Nokia Pc Suite menüüsid ümber tõlkida. Nii tekkiski olukord kus mingil hetkel programmi sulgedes kuvati mulle aken, mis soovitas Samsung PC Studio taaskäivitamiseks võtta Start Menu > Programs > Nokia PC Suite > Nokia PC Suite

image

A muidu oma tehniliste näitajate poolest oli väga eesrindlik telefon. Müügi- ja reklaamiargument on kindlasti 8Mpix fotokaamera koos naeratuse- ja silmapilgutusedetektoriga. Pildid tulid muidugi mega lahmakad. Selle leevendamiseks oli telefoni sisse ehitatud 16GB mälu mida kannatas veel 16GB võrra laiendada microSD mälukaardiga.
image

Kindlasti väga tore telefon neile kes vajavad teadmist, et neil on telefon mis on hetkel tehniliselt üks võimekamaid. Kõiksugu GPS’id ja Wi-Fi’d ja muidu raadiod sisse ehitatult. Näitab Divx, Xvid ja WMV filme ning laeb ennast USB kaudu.

Vinge. Optiline hiir/joystick/juhtnupp oli äge. 

Ma küll ei tea kui palju on Samsungi telefonis sama riistvara kasutusel kui Nokia N95’s, kuid telefoni firmware tundus veel natukene toores olevat. Bluetoothi kasutades viskas telefon miskeid vimkasid ning mingil tingimusel hakkasid telefoni menüüd end aeglaselt liigutama ja enam end mitte korrektselt ekraanilt kustutama. Eks varsti ole firmware upgrade oodata. Nokia N95’le on neid aegade jooksul päris mitmeid välja tulnud.

Eestikeeles on keegi kodanik Peeter T ilusa lühikese ülevaate telefoni kohta kirjutanud.

Viide: http://www.lomm.ee/111/Read/Article/490

Kommentaare ei ole: