pühapäev, 2. november 2008

Väärtustades muutusi

Siiamaani on jube lihtne olnud. Koguaeg on tambitud, et armasta muutusi. Jube lõbus on olnud, sest muutuste armastamine on tekitanud tunde, et miski ei ole jääv. Kõik see mis on täna, seda ei pruugi enam olla homme. Ja muidugi vastupidi. Homne päev toob alati midagi uut ja huvitavat. Täpselt nii huvitava kui ma parasjagu ise oskan tahta ja ette kujutada.

Igasugu huvitavaid ja koledaid asju on aja jooksul juhtunud. Mõeldes aga sellele, et mujal maailmas juhtub veelgi hullemaid ja huvitavamaid asju ning ega muutuste vastu elus ei saa, siis siiski tundub kõik toimuvat mängleva kerglusega. Justkui surfaks laineharjal ja hoiaks vaid liueldes tasakaalu.

Minu jaoks justkui täiesti mitte kusagilt toimus reedel selline muutus millega ma pole kolme päeva jooksul suutnud kuidagimoodi ära harjuda.

Reedene päev nagu ikka. 8st tööle, 2st kooli, 6st väikesele tervisejooksule. Rutiinne värk. Kui järsku peale metsajooksu pesemast tulles end kuivatades või ma ei mäletagi täpselt mida tehes lõi selga julm valu. Nii vingelt, et enam liigutada väga hästi ei saanud. Peaaegu, et analoogne asi on kunagi varem ka juhtunud. Siis läks selg krampi ja ei saanud selga krambist lahti. Mõtlesin et sama värk. Proovisin venitada lihaseid vastassuunas.

Nüüd on kolm päeva möödas ja olukord ei ole oluliselt parem.

Muutused on head, sest nad panevad kõike olemasolevat paremini väärtustama. Kohutavalt jube on elada kui selg pidevalt valutab ja iga liigutus paneb karjatama.
Juhtugu muud mis juhtub, aga see kui tervis või keha järsku jupsima hakkab, siis see on küll päris hirmus.

Aastapäevad tagasi tundsin ennast väga veidralt kui mu silmadele tehti tuimestust ja päev otsa mitte midagi ei näinud. Koledad olukorrad panevad iseenesestmõistetavaid hüvesid paremini väärtustama. Jube hea kui saab silmadega näha ja öösel külge keerata ilma, et valu pärast peaks üles ärkama.

Kukkumised õpetavad turvalisemalt kukkuma ning komistamised juhivad tähelepanu hoolsamaks sammuseadmiseks. Proovin nüüd natukene aega paraneda ja hakkan hoolikamalt alaseljale harjutusi tegema ning jälgin hoolikamalt oma istumise asendit. Trenni minnes panen sooja pika aluspesu alla, et selg külma ei saaks.

Viide: Alaseljavalu – haiguse põhjused, vaevused ja diagnoos

Kommentaare ei ole: