reede, 20. veebruar 2009

Google Latitude

Oled sa kunagi mõelnud, et päris tore oleks, kui saaks oma mobiiltelefonist vaadata kus su sõbrad parasjagu asuvad?

Google on astunud ühe sammu lähemale sellisele võimalusele pakkumisele ning  juba mõned nädalad on huvilised saanud proovida uut tasuta teenust.
Google Latitude on teenus, mis võimaldab Google Mapsi kasutajatel jagada infot sõpradega oma asukohast maailmakaardil ning samas näha kus su sõbrad asuvad ja millega parasjagu tegelevad.
image

Isegi kui sul ei juhtu telefoni olema käepärast või oled parasjagu arvuti taga, siis Google on teinud sama funktsionaalsuse kättesaadavaks kõigile iGoogle personaliseeritud kodulehe kasutajatele internetis. Saad vaadata arvuti taga olles suuremalt ekraanili tuttavate maailmakaardil paiknemist.

Hoolt on kantud ka kasutajate privaatsuse eest. Iga teenuse kasutaja saab ise määrata kellele ja millises ulatuses ta oma asukoha kohta infot jagab. image Võid eraldi määrata kes näeb sinu asukohta ja kes mitte. Võimalus on seadistada Google Latitude selliselt, et osad sõbrad näevad sinu täpset asukohta ning kõik ülejäänud tuttavad vaid seda millises linnas sa parasjagu viibid.

Tulenevalt teenuse uudsusest on hetkel veel toetatud vaid valitud nimekiri telefonimudelid, millel Google Latitude töötab. Hea uudis on see, et enamus Nokia S60 nutitelefonidest on seal nimekirjas juba olemas ja kiirelt on täienemas SonyEricssonide nimekiri.

image Google Latitude kasutamiseks ning oma asukoha määramiseks ei pea üldse olema väga uhke telefoni omanik. Eelduseks ei ole ka mitte GPS’i olemasolu mobiiltelefonis. Latitude võimaldab kasutaja asukoha määramiseks kasutada Google My Location funktsionaalsust mis tuvastab kasutaja geograafilise paiknemise mobiilsidetugijaamade asukoha järgi.

imageGoogle Latitude mobiiltelefoni paigaldamiseks piisab vaid sellest, kui sa lähed oma telefoni veebilehitsejaga aadressile: google.com/latitude

Sellel lehel vajuta lingile “Install Now” ning järgi edasisi juhiseid. Midagi keerulist seal olla ei tohiks.

Proovi ise ja räägi sõbrale edasi. Google Latitude kasutamine hakkab alles siis huvitavamaks minema, kui sul on juba mitmeid sõpru ees, kes seda sama teenust kasutavad. Vastasel juhul sul pole lihtsalt kellegi asukohta sealt vaadata.

Viide: Google Latitude - See your friends on a map and get in touch

Kommentaare ei ole: