reede, 20. veebruar 2009

Selveri pappkastiäri

Eile läksin hämmingusse. Nägin poes ühte toodet mis ühest küljest nagu oleks olnud tore ja hea, kuid arusaamatuks jäi, miks ja kuidas seda toodet küll on võimalik tänapäeval müüa.image
Selver on hakanud tootma pappkaste, millele ta trükib peale oma logo. Taaskasutatavast materjalist kandekott või kast on iseenesest justkui hea. Maksta aga ühe papist logoga kasti eest ligi 18 krooni? Tundub päris ulmeline äriidee, et miks keegi peaks sellist kasti omale ostma?
Järgmine kord poodi tulles võtan sama kasti uuesti kaasa? Kuhu ma kodus selle kasti panen kui mul ei ole just ahiküttega korter või maja? 18 krooni eest tundub isegi pappkasi kütteväärtuse eest palju maksta.
image
Mida ta teeb selle kastiga kui ta koju jõuab?
Säästumarketis on kassade tagune aegasid ammuseid olnud pappkaste täis. Täiesti tasuta. Enamus kaupasid tuleb ju poodi pappkastides ja poepidajal peaks olema hea meel, kui ostjad need pappkastid sealt minema veaksid. Ei pea ise prügivedamise eest maksma. Toota aga ise kaste juurde kaupade äraveoks? Kõva usk peab olema sellesse ärisse.
Seniakaua kui ma seisin väga segaduses oleva näoga nende volditavate pappkastide virna ees ja tegin neist telefoniga pilti, tuli üks kena naisterahvas ja otsustas omalegi sellise toreda pappkasti korvi laduda. Uskumatu!
Mõistus tõrgub natukene uskumast, et meil on veel inimesi kes on nõus ostma 18 krooniga omale pappkasti, et selle sees poest toitu koju tarida.

3 kommentaari:

E:r ütles ...

Kunagi, kui kolisin ja enamiku mööblit vanasse korterisse maha jätsin, uuskasutuskeskuses või tuttavatele ära andsin, siis ostsin Büroomaailmast hunniku väikeseid pappkaste, millega oli väiksemat träni, sh raamatuid mugav vedada.

Ei mäleta, palju kastid tookord maksid, aga ilmselt vähem kui Selver täna hinnaks laksanud on.

Toidu koju vedamiseks tundub natuke dekaentlik lahendus - kallis, sisaldab suhteliselt palju puidumassi ja ilmselt pole taaskasutatav.

E:r ütles ...

* dekadentne

TE ütles ...

mulle meeldib kuigi on jah nats kallis. mul oleks vaja kasti kuhu taarat panna.