kolmapäev, 4. märts 2009

Google Tasks mobiilis

imageMõningat aega tagasi lisas Google töökas kollektiiv Gmaili e-maili keskkonnale ühe minu jaoks toreda ja mugava lisavõimaluse. Nimelt saab otse Gmaili postkastis mugavalt pidada nimekirja kõigist neist ülesannetest mis lähiajal või kauges tulevikus tuleks ära teha.
Tihtilugu potsatab e-maili postkasti erinevaid ülesandeid mis tahavad ühel või teisel viisil elluviimist. Hea mugav on see, kui saab kohe samas aknas e-mailist vajalikud tegevused välja noppida ning kohe ülesannetena kirja panna.
Kellel ühest nimekirjast väheks jääb või tunneb vajadust mitmete erinevate nimekirjade koostamise järgi, siis kõik see on Google Gmaili keskkonnas täiesti võimalik. Pea või poenimekirja toiduainete kohta, mis on tarvis õhtusöögilauale tuua.
Kindlasti on paljud ülesandeid sellise iseloomuga mille täitmiseks ei piisa arvuti taga olemisest. Just selliste arvutist eemal täidetavate ülesannete jaoks on Google loonud kasutajaliidese mobiiltelefoni abil ülesannete haldamiseks.
Google Gmaili keskkonnas sisestatud ülesannetele pääseb mobiiltelefoni vahendusel ligi, kui minna telefoniga aadressile:
mail.google.com/tasks
imageNii nagu arvutiekraanil, saab kiirelt hea ülevaade kõigist tegemata ülesannetest ning samuti sealt samast saab märkida juba tehtud ülesanded teostatuks.
Tegevuste nimestik on pidevalt sünkroonis nimekirjaga millele pääseb ligi arvuti vahendusel. See tähendab seda, et telefoni vahendusel sisseviidud muudatused kajastuvad koheselt ka arvutist ligipääsetavas nimistikus.  
Kellel telefoniklahvistiku kasutamine väga kiirelt ja mugavalt tuleb, siis otse telefoniekraanilt võib uusi ülesandeid väga edukalt veelgi nimekirja lisada. image
Mitme erineva ülesannetenimekirja kasutamise puhul saab samuti valida millisesse nimekirja telefonis märgitud ülesanded kuuluma saavad.
Peaaegu oleks unustanud. Kõigil ei pruugi kohe “Tasks” ehk üleannete nimestik olla nähtav Gmaili keskkonnas. Põhjus selles, et tegemist on veel uue teenusega mida veel testitakse. Julgemad kasutajad, kes on nõus eksperimenteerima ja uusi asi proovima, saavad “Tasks”’i ülesannete nimistiku nähtavaks teha, kui nad valivad Gmaili seadete (“Settings”) menüüst alamjaotuse “Labs”.
image
Kohe ülevalt teine Gmaili eksperimentaalne lisavõimalus on “Tasks”. Võimaluse aktiverimiseks märkida valik “Enable”.
image
Kõigi uute võimaluste nimistiku lõpus on nupp “Save Changes”, mis salvestab tehtud muudatused.
image Kui kõik läks edukalt, siis peaks Gmaili postkasti vasakusse ekraaniäärde tekkima link “Tasks”, mis võimaldabki tegevuste nimekirja koostamist.
Viide: New in Google Labs – Tasks
Viide: Gmail Tasks
Viide: Google Tasks – Tasks Overview

4 kommentaari:

Argo ütles ...

Endal kulus tunde guugeldamiseks et aru saada mis häda. Nimelt Google Appsi kasutajad peavad ka Google Talki aktiveerima. Muidu tasks ei tööta. Talk aga teeb Gmaili webikliendi jupmaad uimasemaks.

Muus osas igati abiks. Loobusin RTM kasutamisest peale seda kui iPhonele selle (Google Taski) tugi tuli.

Annekreet ütles ...

Aga mul on veel selline mõte, et ma tahaks oma Tasks-e sinuga jagada. Näiteks, ma panen kirja, et kodus on vaja põrand pesta, sina näed seda, tahad mulle rõõmu teha ja pesed ise ära. :) Või poe nimekirja jagada jne.

Oliver ütles ...

Selle jaoks on edevad tasulised programmid mis lubavad ülesannete jagamisel koostööd teha. Üks kuulsamaid on vast: http://rememberthemilk.com/

Väidetaval on tublid tegijad http://37signals.com/ poisid. Samamoodi pakkudes interaktiivset koostöövõimalust internetikeskkonnas. Jällegi tegemist tasulise teenuega.

Annekreet ütles ...

Okei, aga siis ma tahaks veel, et Tasks oleks näha ka minu Google-i kalendris allservas. Või siis kalendriga seotud. Minu jaoks oleks see ülimugav.