neljapäev, 11. juuni 2009

Arvuti kaugjuhtimine Sony Ericssoni telefoniga

Kaugjuhtimine sellesmõttes, et võid näiteks telefon käes diivani peal lösutada ja arvutis mängivaid lugusid edasi-tagasi vahetada. Vahepeal pausi peale panna või hoopiski helitugevust reguleerida.

Võimast PowerPointi ettekannet tehes võid telefon käes kuulajate ees jalutada ning salamisi telefoni klahvistikult ekraanile näidatavaid slaide edasi liigutada.

Telefonist saad teha arvutile kasvõi juhtmevaba hiire. Liigutad telefoni juhtnupuga arvutiekraanil hiirekursorit ja toimetad seal ringi nagu tavalise hiirega.

See kõik on võimalik ning enamustele Sony Ericssoni telefonidele kohe sisseehitatud. Kõigil on võimalus seda funktsionaalsust kasutada, kui nende (süle)arvutil on olemas Bluetooth ühenduse võimalus.

Kõigepealt tulebki telefon ja arvuti omavahel üle Bluetoothi suhtlema saada. Sõltuvalt arvuti operatsioonisüstemist on see küllaltki lihtne ja muretu ettevõtmine.

Telefonis peab olema Bluetooth sisse lülitatud. Arvuti tuleb panna Bluetooth seadmeid otsima. Sisestada telefonisse arvutiga ühendamiseks pääsukood ning lubada arvutiga telefonil ühenduda.
image

image Kui sa oled arvuti ja telefoni juhtmevabalt ühendatud saanud, siis polegi muud, kui valida telefoni menüüst “Meelelahutus/Entertainment” alajaotus “Kaugjuhtimine/Remote control” ning võtta juhtmevabalt arvuti juhtimine üle.

 

 

image

Vastavalt kaugjuhtimise tüübile, kuvab telefon sulle koheselt ekraanile, mida parasjagu kaugjuhtimise puhul nupud telefoniklahvistikul hakkavad arvutis tegema.

 

 

 

 

image

Presenter valik on mugavaim kaugjuhtiminse võimalus Microsoft PowerPointiga ettekandeid tehes. Telefoni nuppudest saavad PowerPointi juhtnupud.

 

 

 

 

 

image MediaPlayer tasub valida, kui on soov kasutada telefoni juhtpuldina Windows Media Playeri juhtimiseks. Telefoni nuppudest saavad muusikamängija tarbeks septsiifilised juhtnupud.

 

 

 

 

 

image Desktop valik teeb sinu telefoni juhtnupust arvutihiire. Selle abil saad liikuda üle terve arvutiekraani. Samas teistele telefoni klahvidele on antud funktsionaalsus, mis abistavad kasutajat paljude erinevate programmide käsitlemisel.

 

 

 

Antud viisil üle Bluetoothi arvuti juhtimine seab mõningad piirid vahemaale, mis võib jääda arvuti ja telefoni vahele. Üldjuhul peaks telefon ja arvuti omavahel olema võimelised Bluetoothi vahendusel üksteisest kuni 10 meetri kaugusel infot vahetama. Slaidiesitlusi tegema hakates tasuks enne proovida, kas toa kaugematest nurkadest signaal arvutini jõuab.

Kommentaare ei ole: