laupäev, 31. oktoober 2009

Kõvad kiivid

Sellest sai nüüd täpselt kaks nädalat, kui ma üks laupäev ostsin Selverist korvi kiivisid. Järgmine päev peale ostu proovisin ühte süüa. Nad olid kivikõvad. Ei suutnud süüa.

Kaks nädalat hoidsin neid aknalaual. Lootuses, et järelküpsevad/valmivad aja jooksul. Vahepeal käisin katsumas, kas on pehmemaks läinud.
image Täna kaks nädalat hiljem, proovisin ühte süüa. Ikka täiesti kivikõvad. Spuuki.

image Food Inc. on natukene kole film. Umbes samal teemal, mis mul need kivikõvad kiivid.

Filmitegijad ise reklaamivad, et peale selle filmi vaatamist, et vaata sa poetoidule enam kunagi sama pilguga. Lugu sellest, kuidas ameerikamaal kasvavad farmiloomad turbokiirusel, nii et neil endil jalad ei kanna. Mais mühiseb kasvada sellise hooga, mida pole inimsilm varem näinud ning kõike seda tööstust juhitakse valitsuse heakskiidul. Suurkorporatsioonide esindajad on valitsuses jõudsalt kanda kinnitanud. Väikesed talupidajad on ammu pidanud oma mahetalupidamised kinni panema, sest legaalsete vahenditega ei suuda keemiatööstuse vastu kuidagi konkurentsis püsida.

1 kommentaar:

Unknown ütles ...

Milleks viriseda ära siis osta. Olen kaubanduses töödanud ja ka sellel alal värskelt koolitust saanud siis lihtsalt puu ja juurviljad mis on exsootilised kahjuks ongi sellised lood.Nad kasvatatakse ja pritsitakse juba seal maal vastavaid aineid täis,et see puuvili jõuaks meieni ka välimuselt värske ja ilusana.Kuna puuviljal pole parimat ennet ega kõlblik kuni siis võib ta meie poe riiulil ka olla niikaua kuni ta on valmis või kuivanud ehk siis kasvõi pool aastat:D parem osta Eesti õunu ja pirne ja pead kahjuks nendega siis rahul olema:D