esmaspäev, 12. oktoober 2009

minugaraaz.ee

Üks mu ammune idee on ära tehtud. Mul on seda hea meel näha. Endal ei olnud julgust riskida. Usku ei olnud piisavalt, et äriplaani positiivseks mõelda.
imageHead inimesed on loonud hakkajale inimesele nokitsemisvõimaluse. Minugaraaž on ettevõtmine, kes rendib garaažipinda koos elementaarsete tööriistadega. Täiesti mõistliku hinnaga. Täpselt see, millest ma olen puudust tundund. Ideeliselt.

Mitte, et mul koguaeg midagi katki oleks ja remontimist vajaks.

Tõenäoliselt see on usu küsimus. Tõenäoliselt see ei ole küll nii must ja valge, kuid siiski. Inimesed, kes palkavad koju koristaja ja inimesed kellel ei võta tükki küljest ise elementaarsete hooldustöödega hakkamasaamine. Elementaarsed lihtsad asjad.

Remont ei ole raketiteadus nagu üks ehitusmaterjalide pood välireklaamis kuulutas.

Muidugi võib osta uue auto ja käia korraliselt suhteliselt arulageda tunnihinnaga hoolduses ning uskuda, et 500-600 krooni tunnis mehaanikule maksta on OK. Selle eest, et ta korra pilgu peale viskaks ja lihtsamad asjad vajadusel välja vahetaks. Lisatasu eest muidugi.  See on üks võimalus. Mugav ja muretu.

Järgnev jutt vaid neile, kes iga kolme aasta tagant ei pea autot välja vahetama, sest liising sai just läbi.

Saab ka teisi. Võibolla mitte nii mugavalt ja pealiskaudselt, kuid siiski.

Kes natukenegi koolis tööõpetuse või käsitöö tunnis on käinud, on kindlasti näinud, et väga palju asju saab ise oma kätega suhteliselt lihtsa vaevaga valmis teha. Me tegime koolis kunagi plekist kühvleid ja puust lihvisime pannilabidaid. Igaüks sai hakkama.

Paljud on kurtnud, et tsiisuskraist, mis maksab sõiduauto salongi õhufilter ja selle vahetamine. See on selline asi mida moodsad autohooldused koguaeg vahetada tahavad. Mäletan ähmaselt numbrit ligi 800 krooni filtri eest ja sinna juurde hinnakirja järgi aeg mis kulub vahetuseks.

Saab ka mitte võibolla lihtsamalt, kuid oluliselt odavamalt. Uurid välja, milline filter sinu autole läheb. Tellid internetist uue filtri. Natukene vähem, kui poole odavamalt, kui esinduse. Kusjuures filtri tootja on täpselt sama, kes toodab filtrid autodele tehases paigaldamiseks. Sellised, kuhu on autotootja logo peale trükitud.
imageKui filter on käes, siis sõidad minugaraaz.ee sooja töökotta, laenad korraks ristpeaga kruvikeerajat. Sõltuvalt autost, keerad kaks kruvi lahti. Võtad vana filtri välja, paned uue sisse ja keerad kaks kruvi kinni. Maksad 30 krooni poole tunni garaazi kasutamise eest ja asi vahetatud. Võid ka seda õues teha, aga pole nii mugav ja soe. Eriti jahedamal aastaajal.

Sama õli ja õlifiltri vahetamisega. Minugaraaz.ee pakub remondikohta koos kanaliga. Tellid omale enne õli ja õlifiltri ära. Laenad minugaraaz.ee’st õlifiltri võtit. Lased vana õli välja. Keerad uue filtri külge ja kallad ülevalt uue õli sisse. Tehtud! Pole justkui väga raketiteadus, kui kanal või tõstuk ja tööriistad on olemas. Loomulikult esinduses seda hoolduse korras teha lastes võid sellise ülesande täitmise eest ka kümme korda rohkem maksta. Ise ei pea käsi määrima. Või noh, määrimine on palju öelda. Kinnastega ei määri käsigi. Vana õli on vaja vaid utiliseerida.
image 
Küünalde vahetus. On võimalik osta autotootja logoga uued küünlad esinduest ja lasta need vahetada. Võid tellida omale veelgi edevamad, targemad, paremad, vastupidavamad küünlad internetist, laenata minugaraaz.ee’st küünlavõtit, ristpeaga kruvikeerajat ja küünlad ise ära vahetada.
image 
Hätta jääd, siis saad kohapeal targematelt abi küsida. Kogemust neil paistab olevat. Resümee järgi on nad päris mitmeid päris edevaid autosid ehitanud.

Jään ootama, kuniks tekib teenus, kus ma saan sõita sooja ruumi, rentida survepesurit ja auto kiirelt ja soodsalt ise puhtaks pesta. See ei võta tükki küljest ära ja seda on väga lihtne teha.

Viide: MinuGaraaž

3 kommentaari:

MartN ütles ...

Tere

Kunagi oli sellist sooja ruumi ja survepesurit võimalik rentida Neste bensukast, mis asus praeguse mingi uue plaza asemel Mersu teeninduse kõrval. Nüüd on seal mingi käsipesula.

MinuGaraaz ütles ...

tähh!

tore on näha, et meie teenuse vastu on huvi :)

Strut ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.