neljapäev, 5. november 2009

Windows Live Messenger Nokia Symbian S60 telefonidele

image Märkasin täna Nokia OVI tarkvarapoes täiesti tasuta Windows Live Messengeri programmi Nokia Symbian S60 5th edt. telefonidele. Natukene üllatusin, sest päris täpselt ei tea, mis ime läbi ta meie regioonis nüüd saadaval on?
image Nokia enda kodulehel on jutt, et Live Messenger on saadaval ligi 130 riigis, kuid mitte Eestis. Aastapäevad tagasi või natukene rohkem uurisin, et mis põhjusel meil kodumail veel ametliku Live Messengeri ei lubata Nokia telefonides kasutada? Tookord oli vastus midagi ähmast litsentside ja kasutusõiguste puudumise teemal.
image
Igaljuhul Eestis olles saab hetkel selle sama ametliku Live Messengeri programmi OVI tarkvarapoest tasuta telefoni laadida.
image Proovisin seda ise kasutada Nokia N97 Mini’ga ning kõik toimis.
image Kuulujutud räägivad, et sama edukalt saab seda Messengeri kasutada ka Nokia 5800 seeria telefonidega.
Küllalt lahe võimalus mobiili Live Messengeris on võimalus postitada jutuajamise vahepeal pilte. A’la, et kirjutad parasjagu midagi ning vahepeal ütled menüüst, et Lisa pilt –> Uus pilt ning teed kohe telefoni fotokaga pildi ja see saadetakse koheselt vestluspartnerile tema Messengeri chäti aknasse.
Sama lihtsalt ja edukalt toimis heliklippide saatmine. Mõnus võimalus neile, kes telefoni ekraanil või klahvistikul trükkimisest vahepeal ära väsivad. Seda sai eraldi määrata, kas vestluspartneri saadetud heliklippe mängitakse ette automaatselt või valid ise millal neid kuulata.
Peale esmakordselt Windows Live Messengeri kliendi käivitamist ja kasutakonto andmete sisestamist laetakse Windows Live keskkonnast alla sealne kontaktikirjete nimestik. Sisuliselt tähendab see seda, et kõik su Messengeri kontaktid, kellega sa oled läbi @hotmaili või @live.com suhelnud, jõuavad su telefoni telefoniraamatusse. Sinna tekib eraldi Windowsi logoga sakk, kust näeb kõiki @hotmaili kontakte ning seda, kas nad on parasjagu Online või mitte. Polegi rohkem vaja, kui kontaktil klõpsata, võtta Valikud –> Saada –> IM ning läbi telefoni Messengeris chättima asuda.
Viide: Windows Live Messenger Nokia N97’le Nokia OVI tarkvarapoes

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Taname huvitava blogi