esmaspäev, 15. veebruar 2010

Olümpiakajastus mobiilis

Lühidalt paar viidet sellele, kust ja kuidas saab kiirelt mobiiltelefoni vahendusel infot sellest, kuidas meie ja kõigil teistel sportlastel olümpiamängudel läheb.
Väga kiirelt leiab vastuseid Google otsingumootorist (www.google.com). Google on mängude tarbeks teinud oma otsingumootorile väikese täiustuse. Nimelt kuvatakse kõige esimesena toimuvate mängudega seotud tulemused.
image
Andmed korjatakse kokku ametlikult olümpialehelt ja kuvatakse esimese otsingutulemusena. Ajakavas olevale kellaajale tuleks eestis liita 10 tundi.
Esimese otsitulemuse lingile klikkides viiakse sind Vancouveri ametlikule veebilehele, mitte mobiilsele veebilehele. Kasutaja jaoks tähendab see seda, et telefoni laetakse ligi megabaidi jagu värvilisi kodulehe taustasid ja pilte, lisaks lehel olevale väärtuslikule infole.

image Vancouver 2010 on teinud oma ametlikust veebilehest samuti mobiiliversiooni. Kõik vajalik info ühte kohta kokku kogutud ja telefoniekraanile sobivasse formaati kujundatud.  Ajakavas on ilusasti päevade kaupa kõik sündmused kirja pandud.
image







Aadress: www.vancouver2010.com/mobile




image Lisaks Google ja Vancouver 2010 ametlikule mobiililehele on veel Yahoo valmistanud samasisulise olümpialehe.  Pääseb sinna aadressilt: m.yahoo.com/olympics







image




Need lehed on kättesaadavad igalt mobiiltelefonilt. Küll aga võivad end eriliselt tunda iPhone kasutajad. Neile on spetsiaalselt suisa eraldi iPhone olümpiateemaline rakendus valmis meisterdatud. Sisuliselt annab see mugavama ja kiirema kasutajaliidese viimaste olümpiateemaliste uudistega kursis olemiseks.  iTunesi tarkvarapoest on see programm tasuta allalaaditav.
Viide: The 2010 Vancouver Winter Olympics Mobile Guide


Tele2 teatas, et nemad teevad koostööd Postimehega ning kuvavad oma WAP portaalis Postimehest pärit viimaseid olümpiauudiseid.

EMT pakub oma klientidele samaväärset olümpiakajastust SurfPordi portaalis.
Sealt leiad kõige värskemad uudised, võistluste ajakava, tulemused ja palju muud huvitavat.
Lisaks on ostetud õigus näidata mobiiltelefonis ETV ja ETV2 ülekandeid olümpiamängudelt.

Elisa ei ole oma kodulehele veel sõnagi kirjutanud olümpiasündmustele eritähelepanu pööramisest ega vastava teemalehe valmistamisest.

Kommentaare ei ole: