teisipäev, 16. veebruar 2010

Skype Nokia N97

Keegi veel seda lugu mäletab, kui kunagi ammu räägiti, et kui ükskord Nokia N97 turule tuleb, siis seal on Skype sisseehitatud? Läks vist natukene teisiti. N97 tuli ilma Skypeta. Alles N900 juures jõuti sinnamaale, et Skype oli telefoni kohe sisseehitatud.

N97 omanikud võivad natukene rõõmustada, sest nüüd on päris Skype Nokia N97 ja 5800 puutetundlikule ekraanile valmis. Enam ei pea Fringi kasutama, kuigi ka see töötas täitsa korralikult.

image Tahad olla moodne ja noortepärane? Suuna oma telefon aadressile www.skype.com/m ja lae uusim Skype tarkvara oma moodsasse telefoni.

Allalaetav installifail on 5,43MB suur. Soovitatavalt peaks soodne mobiilse andmesidepakett olema tellitud või siis WiFi leviala käepärast.

Lisainfot vaata juurde Skype enda kodulehelt. Seal on ka nimekiri telefonidest, millel on uus Skype versioon toetatud.

image

Esialgselt kiirel proovimisel helistamine ja kiirsuhtlussõnumid üle 3G võrgu täitsa toimisid. Kõne kvaliteet oli üllatavalt hea. Kohati oli programmi reageerimine aeglane aga kokkuvõttes funktsionaalsuse osas esialgu kõik töötas, toimis.

Mõned korrad jäi kõne kutsuma ja teisel osapoolel Skype ei helisenud. Uuesti proovides tuli aga kõne läbi.

Kas teda just igapäev kasutaks on iseasi. Sõltub vajadusest. Talvel on ta igatahes abiks. Nokia N97 mini jõudis peale mõningaid kõnesid ja chätisõnumeid laua peal päris soojaks minna. Üks hetk märkasin, et kaks aku pulka on ekraanilt kadunud.

Panin targu telefoni seinalaadijasse, et õhtuni vastu pidada.

Kes soovib, see proovib.

Viide: Skype for Symbian phones

1 kommentaar:

Priit ütles ...

Lõpuks ometi. Nokia N97 on just tarkvara poolest kerge pettumus olnud. Umbes pool aastat kulus Skype programmi tegemiseks (varem oli lubatud eelmiseks sügiseks integreeritud varianti), lisaks sellele puudub siiamaani ametlik Nokia Sports Trackeri versioon.