reede, 11. juuni 2010

Tele2 netipulga kasutamine Maciga

Üle nädala või viimasel ajal juba iga nädal olen saanud telefonikõnesid Maci kasutajatest kodanikelt, kes ei taha oma pead igasugu tehnilise mudruga vaevata. Mõistlik. Vähemalt tea, kelle käest küsida, kui ise ei tea. 

Korduvalt on küsimuseks olnud, et kas Tele2 Interneti stardikomplektis olev Huawei E1752 netipulk töötab Mac’iga? Jah, töötab.Tele2 Mobile Partner
See on 1-2-3 ülilihtne paigaldus. Elu on näidanud, et ometigi võib ka seal küsimusi ja segadust tekkida. Olgu ta siis siin piltidega illustreeritult ära näidatud, kui lihtsalt võib ühe internetipulga ja Mac’iga internetti saada.

Läheneme internetipulgaga arvutile. Pista see vabasse USB pessa. Ole hetk kannatlik ja küllalt suure tõenäosusega hüppab ekraanile lahti aken, kus on sees suur Tele2 ikoon. Ikooni taga peidab end tarkvara, mis juhib internetipulga tööd. See on tarvis arvutisse paigaldada.
Tele2 Mobile Partner 
Kliki Tele2 ikoonil ja algab tarkvara paigaldus arvutisse. Tele2 Mobile Partner installation Seal ei ole midagi muud, kui “Continue” vajutada. Mõne hetke pärast on installatsioon “Succeeded” ja asi korras. image Tarkvara on arvutisse paigaldatud.

Seejärel leia arvutist “Tele2 Mobile Partner” nimeline programm ja käivita see.
Tele2 Mobile Partner
Vaata, et akna alumisse vasakusse nurka tekiks “levipulgad”. Selleks kulub samuti mõni hetk, kuniks internetipulk end mobiilivõrku registreerib.

Kui sa oled 3G levis, siis näidatakse sulle 3G kirja levipulkade kõrval. See Mobile Partner programm on juba tehases selliselt seadistatud, et kasutaja ei pea ise mittegi midagi rohkem seadistama või muutma. Lihtsalt vajuta nuppu “Connect”, et internetti saada.
image
Korraks ette hüpanud “Connecting…” aken kaob eest, kui ühendus on loodud ja Mobile Partneri akna alla äärde tekivad väikesed värvilised noolekesed, mis indikeerivad üles- ja allalaetavat andmesidekiirust hetkel.
image
Ühendus olemas. Asi toimib! Nii lihtne oligi.

2 kommentaari:

Unknown ütles ...

Tere! Aga mis tuleb märkida E-maili programmi seadetesse, et mailid liikima saada? Täpsemini, mis tuleks märkida Outgoing serveriks?

Ette tänades,
Georg

Oliver ütles ...

Kirjuta sinna smtp.tele2.ee

Kui sa kasutad Google Gmaili, siis soovitaks sul kasutada Google enda väljuvat e-maili serverit. Google õpetab oma väljuvat e-maili serverit seadistama siin: http://mail.google.com/support/bin/answer.py?hl=en&answer=13287