teisipäev, 31. august 2010

smashr

Nädalavahetusel said ärksamad (tarkvara)arendajad Tartus kokku ja võtsid nõuks 48 tunniga kiirelt mõni asjalik rakendus valmis kirjutada. Ettevõtmise nimeks Garage48.

Garage48 on üritus julgetele ja aktiivsetele inimestele, kes soovivad end proovile panna ja ühe nädalavahetusega käivitada mõne vahva startup toote või teenuse. Me soovime näidata, et julge pealehakkamise ja tubli meeskonnaga on võimalik lühikese ajaga luua töötavaid ärisid.

Seekord saadi Tartus 48 tunniga valmis 17 erinevat projekti. Mobiilivaldkonnas või otseselt mobiilidega seotud algatusi oli 3.

image GoSpot.it – Asukohapõhine teenus, mis võimaldab telefoni vahendusel ära märkida huvitavamaid objekte. Hetkel tavakasutajale on valmis vaid gospot.it koduleht, kust küll kahjuks teenuse kohta rohkemat infot eriti ei leia. Arendajad on Garage48 lehele kirjutanud oma toote kohta, et tegemist on

”A location-based service on mobile which allows you to spot and track interesting objects and persons at your location. Crowd-sourced and open platform for any kind of alert service - lost keys, beautiful girl, police-alert etc.

Väga ei oska lühidalt kirjeldatud ideest veel vaimustuda, sest analoogseid asju on maailmas juba n+1 tehtud.

Doodle Roulette - A revolution in doodle games! Lihtne mäng mobiiltelefonidele, millesarnaseid on samuti juba varem tohututes kogustes valmis tehtud. Arendajad lubavad revolutsiooni, aga eks me mõne kuu pärast näeme, kuidas neil on läinud. Hetkel saab kodulehelt veel vaid näha ekraanipilte mängu kasutajaliidesest.

Smashr - Android App for separating men from mice! Providing a fun way to test yourself and your phone. How far are you willing to take it?

Smashr’i poisid on valmis saanud millegi käegakatsutavaga. Tänu sellele on neil võimalus kõva meediakära teha ja oma aplikatsiooni promoda. Täna õhtul on nad kuuldavasti Ringvaate saates oma eduloost rääkimas.
image 
Nad tegid valmis aplikatsiooni Android telefonidele, mis tõenäoliselt kasutab telefoni “G-sensorit/kiirendusandurit/Accelerometer”, et mõõta telefoni liikumise kiirendust. Mängu idee on selles, et kõige parema tulemuse saamiseks peaksid sa telefoni täie jõuga vastu maad virutama. Mida suurema hooga sa telefoni põranda poole saadad, seda parem. Kui sa oled väga hea tulemuse saanud ja imekombel on telefon veel terveks jäänud, siis on võimalik oma tulemus saata smashr.net veebilehele, kus on edetabel kõige edukamatest telefonipurustajatest.

Oma kodulehel nad muidugi ütlevad, et smashr’i mobiiliprogramm ei ole tehtud telefonide purustamiseks vaid pigem enese proovilepanekuks, et näha kui suure hoo sa suudad telefonile sisse anda ja siis selle hoo kiirelt maha pidurdada.

Selleks, et proovida natukenegi aru saada, mis see smashr endast kujutab või miks seda peaks keegi kasutama, installisin ta telefoni. Android marketis on ta saadaval. Otsi märksõna “smashr”.

Programmi käivitades sisestad oma nime. Valid pinna, mille vastu plaanid telefoni purustada ning GO!

imageimage image
Olin paras memmekas. Telefon ühes käes seda vastu teist kätt põrutades just väga head tulemust ei saanud. Paar korda proovisin, aga ma ei olnud päris kindel, kas ma seda tulemust väga suureks ikkagi ajada tahaksin. Samas see ongi see koht, mis peaks smashr’i hasartseks ja atraktiivseks tegema. Võistlus tekib nende vahel, kes suudavad telefoni kõige kõvemini kuskile vastu ära põrutada. Smashr’i kodulehel on edetabel neist, kes on telefonile kõige võimsama obaduse andnud.

Ma ei soovitaks selle kodumaise päritolu mobiiliprogrammi kasutamisega liialt ülemeelikuks muutuda.

Viide: smashr.net

Kommentaare ei ole: