kolmapäev, 1. september 2010

Runkeeper

Androidi ja iPhone kasutajatele ülilihtne programm, mis võimaldab jooksu, suusa või rattatreeningud telefonis salvestada ning veebikeskkonda üles laadida. Hilisemaks andmete analüüsiks ja teistega jagamiseks.

image

Silma jäi ta mulle mõni aeg tagasi kuskilt “start-up” ettevõtmiste konkursilt. Runkeeperi on käima pannud energiline seltskond ja nad on praeguse valmis lahenduseni jõudnud vähem kui kahe aastaga. Turundus on hea ja viimasel ajal üha enam pärjatakse neid kõiksugu mobiiliaplikatsioonide konkursidel Fitness aplikatsioonide kategoorias parimate hulka.

Lihtsuses peitub teatav võlu. Olen Runkeeperit nüüdseks kaks nädalat igapäevaselt kasutanud. Viskan ta hommikul sportlikust huvist telefonis tööle ja jalutan vaikselt kontori poole. 
image  
Telefon salvestab läbitud teekonna ja Runkeeperi veebilehel on rajakaart ning ajalugu treeningutest. Hiljem on ajaloo põhjal juba võimalik hakata väikest statistikat tegema ning seda kõike graafikutele kuvada. Kuna GPS mõõdab ka läbitud vahemaad, siis nii jooksu ajal, kui ka hiljem veebis on võimalik näha keskmist aega, mis on kulunud iga kilomeetri läbimiseks.
image  
Mis teda teistest samalaadsetest programmidest lisaks lihtsusele eristab on pisiasi, mis mõjutab vaid Polari pulsimõõtjate kasutajaid. Runkeeper võimaldab Polari kellast võtta *.HRM faili koos südamelöökide infoga ning kuvada see Runkeeperi kaardile. Veebilehel on kaart, mis on loodud telefoni GPS’ist ning kellaaja järgi on sinna kaardile lisatud südamelöögi info. Kasutajal on võimalik liikuda kaardil mööda jooksurada ning alloleval graafikul näha, millisel rajaosal tal pulss kõige kõrgemaks tõusis. Ei ole väga palju mobiiliaplikatsiooniga seotud veebi treeningpäevikuid kohanud, mis võimaldaksid Polari *.HRM faile importida.

Kogu see info on võimalik soovi korral kasvõi automaatselt Facebooki või Twitteri seinale saata.
imageSotsiaalsest aspektist veel niipalju, et on võimalik luua “StreetTeam” nimelisi rühmitusi, ehk tuttavate gruppe, kelle treeningute kohta näed ka sina infot. Seeläbi saab organiseerida väikesi omavahelisi võistlusi. Kes nädalast kõige pikema maa läbib vms.

Soovi korral aitab Runkeeper üle leida su tuttavad kas Facebooki või Gmaili kontaktide seast. Hea lihtne viis oma tuttavad teiste kasutajate seast üles leida. Kui sa oled oma kasutajaprofiilis ära määranud oma asukoha, siis näidatakse sulle ka teisi Runkeeperi kasutajaid, kes samas piirkonnas treenivad.

Runkeeper logo Runkeeper on tasuta allalaadimiseks Android Marketist või iPhone kasutajatele Apple AppStorest. Täna oli ta Android Marketis suisa Featured App kategoorias kõige esimene.

Kus raha on?

Nipp on selles, et nad on osad statistilised graafikud ära keelanud ja ütlevad, et kõiksuguste uhkete graafikute joonistamiseks peaksid sa liituma RunKeeper Elite paketiga. image
Lisaks graafikutele saab tasulises versioonis veel juurde võimaluse oma seiklusspordi rada telefonist reaalajas internetis kuvada. Kodused saavad arvuti vahendusel jälgida, kaugel sa parasjagu orienteerumisrajal asud.

Jällegi üks väikene ja hästi lihtne programm Android telefonidele, mis tervisesportlaste jaoks hommikujookse ja mobiiltelefoni kasutamist igapäevaselt ehk natukene huvitavamaks muudab.

Viide: Runkeeper.com

1 kommentaar:

ints79 ütles ...

tundub, et James Bondi aegsed mister Q leiutised hakkavad reaalsuseks saama.