neljapäev, 2. september 2010

Samasung Galaxy TAB avalikuse ees

Halvasti hoitud saladus on tänasest avalikuse ees. Mõned kuud on internetis liikunud kuulujutud, et Samsung on välja tulemas suure 7´´ekraaniga mobiiltelefonilaadse asjandusega. Lekkisid udused pildid ja spekuleeriti spetsifikatsiooni üle. Täna tehti avalikuks ametlikud pildid ja spetsifikatsioon. Müügiks on valmis saanud Samasung Galaxy TAB nimeline asjandus.
Samsung Galaxy TAB 
Ta oleks nagu telefon. Hiiglaslik telefon. Samas telefoniks oleks teda juba natukene imelik kutsuda. Samsung ise ütleb, et seda tehnilist saavutust võiks kutsuda kui “smart media device”.

Kasutajaliides ehk see pilt, mida Galaxy TAB’i kasutaja aparaadis näeb on äravahetamiseni sarnane sellega, mida ta on harjunud nägema näiteks Samasung Galaxy S kätte võttes. Aparaadi tööd juhib Android FroYo 2.2 koodnime kandev mobiilseadmete operatsioonisüsteem. Sisuliselt nagu hiiglasliku ekraaniga Samsungi Android telefon. Samsung Galaxy S steroididel.
imageEsmalt on natukene harjumatu näpuvahel hoida 7 tollise ekraaniga telefoni. Samas selle 7 tolli peale on mahutatud päris omajagu pikseleid. Tavaliselt on 10.1 tollistel netbookidel ekraani resolutsiooniks 1024x600px (WSVGA). Samasung on sama palju pikseleid pannud 7 tollisele TFT ekraanile. Veebis surfates näed ekraanil sisuliselt sama palju infot, kui mahub netbooki ekraanile.

Kindlasti tekib kohe nii suure ekraani juures küsimus, et kaua küll see aku kestab? Selle kohta Samsungi lehel veel väga palju infot ei ole. Avalikustatud on vaid niipalju, et aku mahutavuseks on aparaadil 4000mAh ja ideaalis peaks jõudma sellega 7 tundi filme vaadata.
image Muud asjad on tal enamvähem nagu muudel moodsatel telefonidel tänapäeval ikka.
Fotosilm on üllatuslikult natukene väikene. Samas telefonides kasutamiseks ei ole vist väga suurt vahet, kas on 3MPix või 5MPix resolutsiooniga piltide salvestamise võimalus.

Lisandunud on videokõne võimalus 3G võrgus. Teistel Android telefonidel siinmail seda millegipärast veel laialdaselt kasutada pole olnud võimalik.
Samasung Galaxy TAB videocall Veebilehitseja on oma tuntud headuses see sama mis teistel Androididel ja eraldi on Samsungi poolt rõhutatud, et ta suudab kuvada kodulehti, mis on loodud Adobe Flashi kasutades. Vastandudes Apple iPad’i kasutajaskonnale, kus iPadi kasutajatel ei ole võimalik Flashis tehtud lehti vaadata.

Aplikatsioonidest on lisatud eBook reader, millega eRaamatuid lugeda ja ThinkFree Office Suite mis lubab üldtuntud teksti ja tabeltöötluse dokumente avada ja muuta.

image Teiste seadmetega ühendub Samasung Galaxy TAB üle uue Bluetooth 3.0 ühenduse. Sees on WiFi a/b/g/n raadio ning DLNA tugi. Kui üle WiFi ei taha pilti telekasse saata, siis saab ka RCA juhtmega. Galaxy TAB’il on iPod/iPhone sarnane konnektor aparaadi allosas. Lisavarustusena on saadaval analoog signaali saatev RCA kaabel Samsung TABi ja teleka vahele.

Mobiilne internet tuleb tänapäevamõistes moodsalt kiirelt. Kuni 7,2Mbit allalaadimiskiirust ja 5,76MBit/s üleslaadimist. Heade levitingimuste korral peaks veebis surfamine lausa lust olema.
image 
Natukene olen ikkagi segaduses. Väga hästi ei suuda veel välja mõleda, mis põhjustel peaks sellise seadme omale soetama? Helistada temaga saab, aga telefoniks on ta liialt suur ja raske. Kaalub 380 grammi. Handsfree peab alati kaasas olema. Püksitaskusse ei mahu ja pintsaku põuetaskus ligi 400 grammi kanda oleks ka päris harjumatu. Sisuliselt kõige selle samaga, mida teeb Galaxy TAB, saab hakkama ka oluliselt taskupärasem Galaxy S. Hästi veel ei kujuta ette seda igapäevast elukorraldust, kus Galaxy TAB oleks peamine kaasaskantav kommunikatsioonivahend. image . Hetkel veel tundub sülearvuti ja Galaxy S igapäevaselt harjumuspärasem lahendus. Kui sülearvuti suurt klaviatuuri pole tarvis, siis 4 tollise Galaxy S’iga saab hädapärast veebis käidud, kirjad loetud, muusika kuulatud ja vajadusel kasvõi filmid vaadatud. Kuhu ma selle Galaxy TAB’i veel positsioneerima peaksin?

Rohkema info saamiseks vaata Samasung Galaxy TAB’i kodulehte.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Muide, seda on võimalik võita: http://samsungbootcamp.ee/