reede, 17. september 2010

Uute telefonide tutvustamise nädal, osa 1 - HTC uued mudelid

Möödunud nädal on olnud üks nendest, kus teed sõrmedega nipsu ja esmaspäevast on saanud reede pärastlõuna ja kolm korda peaks veel nipsu tegema, et pooleliolevad asjad tehtud saaks. Suuresti seetõttu on siin ka vahepeal vaiksem olnud.

Möödunud nädal oli nädal, kus Nokia korraldas Londonis “Nokia World” nimelist üritust. Rääkides tulevikust mobiiltelefonidevaldkonnas ning näidates kõige uuemaid müügiletulevaid mudeleid.

Konkurendid ei maga. HTC tegi Nokia Worldiga täpselt samal ajal sarnase ürituse, tutvustades samuti kahte uut telefonimudelit ja uut HTC Sense veebiteenust, mis peagi valmimas.

Kuna ajakirjanikud olid Nokia poolt Londonisse kutsutud ja kohale toodud, siis HTC saatis vaid oma bussid Nokia üritusele ja palus ajakirjanikel sisse hüpata, et neid oma tooteesitlusele meelitada. Twitteri vahendusel oli kuulda, et Eestlastest oli Henrik Roonemaa sealsete sündmuste keerises.

Kõigepealt HTC uued üllitised. Kuulujutud käisid ammu ringi, et HTC plaanib hiiglasliku olemisega Desire järglasti. Midagi sellist nagu oli kunagi HTC HD2 koos Windows Mobile operatsioonisüsteemiga. Siin ta nüüd on.

HTC Desire HD


HTC Desire HD

Ekraan on see, mis on venituspingi all käinud. Tavalise Desire 3.7 tollist on saanud 4.3 tolli. Kaalu tuli sellega telefonile juurde ligi 30 grammi, andes telefoni kaaluks kokku 167 grammi. Korpust on muudetud selliselt, et ta sarnaneb HTC Legend “unibody” lahendusele, kus korpus on ühes tükis ja aku tuleb telefoni korpusesse altpoolt sisse libistada.

Kaamerat on võimsamaks krutitud. Endise 5MPix asemel on Desire HD kaamera 8MPix ja DualLED välguga, ehk välgutamise võimsus peaks sel mudelil tänu topelt lampidele suurem olema. HTC kodulehe spetsifikatsioon mainib ka fototöötlustarkvara ja effektide lisandumisest, aga selle võimaluste kohta täpsem info hetkel puudub.
HTC Desire HD

Teoorias peaks telefoniga isegi internetis surfamine kiirem olema, sest modem, mis mobiilse interneti telefoni toob võimaldab andmeside allalaadimise kiirusi kuni 14,4MBit/sekundis. Loomulikult saab telefoni kasutada mobiilse WiFi ruuterina interneti jagamiseks ja kasvõi juhtmega arvuti küljes lihtsalt andmesidemodemina.

Multimeedia osas toetab Desire HD kohe ka DLNA standardit. Ideeliselt lahe võimalus, kus sa saad üle WiFi telefonist pilte ja videosid otse telekasse saata. Samuti telefoni muusikakogu üle WiFi oma koduses muusikakeskuses mängida, kui su kodune heli- ja videotehnika on samuti DLNA toetusega ja oskab üle WiFi teiste seadmetega suhelda.

Natukene paneb vaid kukalt kratsima vähenenud aku mahutavus. Aku on kõigest 1230mAh. Seda ei ole väga palju, kui vaadata üle õla  aknalauale, kus kõik praegused HTC Desire omanikud järjest oma telefone toitva kaabli küljes turgutavad.

Viide: Kui huvi, siis vaata täpsemat Desire HD spetsifikatsiooni HTC enda ametlikult kodulehelt.

HTC Desire Z

Meil ja üle maailma on veel terve hulk telefonikasutajaid, kes on kindlal veendumusel, et ühel “õigel telefonil” peab ikka korralik nuppudega klaviatuur olema. Üldse ei vaidle vastu. Nokia N97 mini oma nuppudega QWERTY klaviatuuriga oli väga hea kasutada.

Kõigile neile “nuppudega täisklaviatuuri usku” kodanikele tutvustas HTC oma Desire Z nimelist mudelit. Ta on nagu peaaegu nagu tavaline Desire, aga ekraani tagant liugleb vajadusel nuppudega täisklaviatuur välja.
HTC Desire Z
Natukene on protsessorit nõrgemaks tehtud võrreldes olemasoleva Desirega. Enne oli 1GHz, Desire Z omab 800Mhz protsessorit. Kaalu on tal kõvasti. 180 grammi. 45 grammi klaviatuuri eest lisaks, võrreldes ilma klaviatuurita vennaga. Mõlemal uuel Desirel on väidetavat lisatud navigatsiooni ja kaardiprogramm, kus saab kaardid eelnevalt telefoni laadida ja välismaale seiklema minnes ja ole hädavajalik, et telefoni üle interneti kaardiuuendusi telefoni laeks.

Viide: HTC Desire Z täpsemad andmed HTC ametlikul kodulehel

HTCsense.com

Mõlemad uued HTC telefonid toetavad integratsiooni uue ja seni veel mitte päris valmis saanud htcsense.com nimelise veebiteenusega.
htcsense.comApple oli oma iPhone jaoks midagi sarnast juba aastaid tagasi teinud. Microsoft pakkus samuti analoogseid võimalusi “My Mobile” teenusenime all. Osa funktsionaalsust oli tasuta ja osa tasuline. HTC ei ole rääkinud midagi eraldi Sense teenuse tasustamisest, kuid võimalused mida  htcsense.com pakub on igati tänuväärsed telefonikasutajale.

Kuna telefonid käivad niikuinii väga tihti internetist uudiseid toomas, siis ei võta suurt tükki küljest ära, kui ta vahepeal telefoni sisu varundab HTC serveritesse. Mis iganes su telefoniga juhtub, kontaktid, SMS’id on HTC serveris olemas.

Kui peaks juhtuma midagi nii hirmsat, et sa oma telefoni juhtud diivanipadja vahele ära kaotama ja juba paaniliselt mööda tuba ringi jooksed, siis htcsense.com lehele minnes saab panna oma telefoni täie valjudusega helisema, et sa ta toast üles leiaks.

Veel hullem, kui oled telefoni õues maha pillanud ja toast teda valjult helisemast ei leia. htcsense.com aitab telefoni positsioneerida ja kuvab telefoni ligikaudse asukoha internetikeskkonnas oleval kaardil. Heale telefonileidjale saad jätta telefoniekraanile oma teate ning telefoni lukustada. Lootes, et telefoni leidja on nii hea, et võtab sinuga ühendust ja toob telefoni tagasi. Nähes, et su telefon on jalad alla võtnud ja liigub omasoodu mooda maanteed linnast välja, siis saad viimasest hädas saata telefonile käsu oma mälu täiesti ära kustutada. Kõik sinu isiklikud andmed kaovad telefonist, et keegi võõras inimene neile mingilgi moel ligi ei pääseks.

Android marketi parimad rakendused tuuakse samuti HTCsense.com lehele välja. Pakkumaks viiteid kasutajatele huvitavamate ja kasulikemate rakenduse allalaadimiseks telefoni.

Kommentaare ei ole: