pühapäev, 10. oktoober 2010

74. rabajooks

Meil korraldatakse kodu lähedal kaks korda aastas üht päris toredat üritust. Läbi aastate on ta kuidagi selliseks kodulähedaselt armsaks saanud. Nõmme Linnaosavalitsus ja SWECO Projekt korraldavad kevadeti ja sügiseti Harku metsas rabajooksu. Osalesime seekordki.

Korraks jäi suu lahti, kui palju inimesi oli starti tulnud. Rabajooksu koduleht kirjutab, et täna anti start kokku 1326 jooksjale. Kogu seda rahvahulka korraga metsaääres näha oli küll väikene Wow. 
NewImage.jpg
Jooks on osalejatele tasuta. Isegi ajavõtt on omal vastutusel. Igaüks vaatab ise oma kella pealt, kui kiiresti ta jooksis ja jätab selle omateada. Sisuliselt sama hea, kui niisama ise omaette metsas sörkimas käia. Fenomenaalne on justkui see, et tõepoolest ligi 1300 inimest ajavad end ühel pühapäeval sõltumata ilmast kodust välja ja tulevad ja jooksevad koos. Suured-väikesed, noored-vanad. Meist jooksid mööda kasvult poole lühemad, kui ka silma järgi hinnates vanuselt kaks või enam korda vanemad. Sellist seltskonda koos liikumas näha on emotsionaalselt väga lahe.

See vast on ka põhjuseid, miks iga aasta rabajooksust niivõrd palju inimesi osa võtab. Eraldi laheduse/coolness punktid lähevad neile vabatahtlikele pensionäridest abistajatele, kes seal igal aastal on kohal olnud. Ma küll kindlalt ei tea, aga nad näevad välja nagu vanad endised kõvad sportlased, kes pensionile jäädes on jõud kokku pannud ja annavad endast kõik, et sellist spordipidu edukalt korraldada. Seda emotsiooni on raske sõnadesse panna, aga see on igaljuhul väga lahe.

Ja mis põhiline. Iga kord saavad esimesed lõpetajad omale vimpli!IMAG0302.jpg

Kõik, kellel nii hästi ei läinud, kui Annekreedal, kes sai omale päris vimpli, siis ülejäänutel on lahkelt võimalik vimpel välja printida ;) Vimpli autoriks insener Kristi Merilo.

Viide: 74. rabajooks

Kommentaare ei ole: