pühapäev, 17. oktoober 2010

Android USB Tethering ei tööta Mac OS X all?

Seni on olnud väga head kogemused Android telefonidega just internetti ühendumisel. Androididel on selline võimalus olemas nagu "USB tethering", mis maakeeli tähendab seda, et paned telefonile USB juhtme järgi, ühendad aruvutiga ja ilma ühtegi lisaklõpsu tegemata on sul arvutis internet olemas.

See kõik on toiminud ideaalselt ja täiesti muretult Windowsi ja Linuxi arvutitega.
Telefon on läbi "USB tetheting" võimaluse andnud arvutile läbi DHCP uue IP aadressi ja kõik on toiminud. 

Täna küsiti, kas sama asi toimib ka Apple arvutitega. Eeldasin, et toimib, sest Windowsi ja Linuxi toimis kõik muruteult. Aga võta näpust, Mac OS X all ei juhtu vähimatki. Apple operatsioonisüsteem tunneb küll Android modemi ära, aga USB pordist omale IP aadressi DHCP'ga võtta ei mõista. Samuti ei ole abi sellest, kui proovida luua ühendust läbi tekkinud Android USB modemi. Natukene aega proovib ühendust luua ja siis teatab ületamatust errorist. 

Kiire Googeldamine annab tulemuseks, et ma pole ainukene, kes on proovinud Android telefoniga läbi USB internetiühendust luua ja vastu näppe saanud. 

Kui kellegil on antud probleemile toimivat lahendust, siis võib sellest lahkelt teada anda. Hetkeks pettusin Apple Mac OS X'is. Erinevates foorumites spekuleeritakse, et tegemist on arvuti operatsioonisüsteemi probleemiga, mitte niivõrd Androidi oskamatusega üle USB internetiühendust jagada. 

Kommentaare ei ole: