neljapäev, 29. jaanuar 2009

Nokia “Curse of Silence” SMS cleaner

Vahetult enne eelmise aasta jõule läks lahti üks kuulujutt. Tervelt üksjagu moodsamaid Nokia Symbian S60 mobiiltelefone on ülikergelt haavatavad. Ei miskit tapvat, aga ebamugavalt haavatavad.
image
Kurja tahtmise juures oleks teoreetiline võimalus rünnata tervet suurt hulka telefone väikese vaevaga selliselt. et nad ei suuda peale ühe SMS lühisõnumi vastuvõtmist tulevikus enam ühtegi sõnumit vastu võtta. Liikvele lasti üks pahalane SMS, mis on võimeline muutma telefoni selliselt, et SMS’i Inboxi enam uusi sõnumeid sisse ei mahu.  Telefon teatab kasutajale, et uusi sõnumeid enam telefoni mällu ei mahu ja palun kustuta vanad sõnumid eest ära.
"Not enough memory to receive message(s). Delete some data first."
Ei ole aidanud telefoni välja lülitamine, ega kõigi sõnumite kustutamine. Sõnumite vastuvõtmise funktsioon on telefonis sassi aetud.
Kuulujutud räägivad, et Nokia oli sellest väikesest tarkvaralisest veast teadlik juba varem, kui ei võtnud suurt miskit ette selle parandamiseks. Läks mõned nädalad mööda ning kõigile huvilistele tehti live demo kõigi häkkerite suurüritusel “25th Chaos Communication Congress (25C3)”. Tagasihoidlikust kuulujutust oli saanud karm reaalsus.
Nüüd on haavale plaaster leitud. Täna teatas Nokia ametlikult, et neil on valmis saanud plaaster neile, kelle telefon on nakatada saanud “Curse of Silence” SMS viiruse poolt.
Kes viimase kuu aja jooksul pole enam millegipärast ühtegi SMS lühisõnumit saanud ning on märganud, et ümbriku ikoon vilgub pidevalt kahtlaselt telefoni ekaanil, siis soovitan Nokia kodulehelt allalaadida väikese ravimipaki.
Nokia SMS cleaner programm on saadavalt aadressilt: www.europe.nokia.com/smscleaner
Viide: SMS Cleaner - S60 3rd Edition - Initial & Feature Pack 1
Viide: F-Secure Malware Information Pages: Exploit:SymbOS/SMSCurse.A
Viide: Curse of Silence, a Symbian S60 SMS Exploit

Kommentaare ei ole: