neljapäev, 21. jaanuar 2010

Nokia OVI kaartide lisentsid tasuta. Igaveseks.

image
Nokial oli täna üks tähtis teadaanne maailmale edastada. Nad ei taha konkurentidele oma toodete osas alla jääda. Juhtkonnas võeti vastus otsus, mis paljudele Nokia senistele ja uutele telefoniomanikele võib osutuda vägagi meelepäraseks.

Alatest tänasest on Nokia OVI Maps kaardirakenduse navigatsioonilitsentsid kõigile täiesti tasuta. Navigeeri oma telefoniga nii palju kui tahad ja kus tahad. Tasuta!

Varem oli see tüütu lugu, et isegi, kui sa olid omale ostnud uhke GPS’iga telefoni, siis poest koju sammudes võisid avastada, et paljureklaamitud navigatsioonitarkvara litsents mobiiltelefonis kehtis vaid mõned päevad või näidalad. Erienvatele telefonimudelitele andis Nokia erineva pikkusega navigatsioonilitsentse kaasa.
image
Hiljem, kui tasuta litsentsi kehtivus oli läbi, tuli hakata neid uuesti juurde ostma või pikendama. Sai valida eraldi, mis maailmaregioonis tahad telefoni hääljuhiseid kasutada, kui pikaks ajaks litsentsi pikendada ning veel omakorda pidid ütlema, kas tahad navigeerimisjuhiseid autoga sõitmiseks või jalgsi linna avastamiseks. Väga palju väga keerulisi valikuid.
image
Tänasest on selle koha pealt elu parem. Nokia OVI Mapsist tuli uus versioon välja. Paigaldad uue kaarditarkvara versiooni telefoni ja litsentsidega enam mingit jama pole. Neid lihtsalt pole. Kõik on tasuta.

Teleturg ütleks siinkohal “Ja see pole veel kõik"!”
image
Uue versiooniga lisandus tasuta võimaluste valikusse Lonely Planeti soovitused kohalike vaatamisväärsustega tutvumiseks. Pakkudes kasutajale välja lähikonnas asuvad märkimisväärsemad paigad, millele võiks pilgu peale visata. 
image
Esialgu antaksse valikusse paari kilomeetri kaugusel asuvad vaatamisväärsused ning kui selles veel on vähe, saab lasta kuvada objekte kaugemalt, kui esialgu silm seletab.

Ilmateade, mis oli ka tegelikult varem olemas, on nüüd ilusamini väja kuvatud. Koos järgnevate päevade ilmaennustusega.
image
Uus asi oli veel “Share location” funktsionaalsus oma asukoha kuvamiseks Facebooki. imageKüll aga hetkel seda kasutada proovides see hetkel ei õnnestunud.  Programm pikalt mõtles ja näitas ekraanile “Connecting with Facebook”, kuid lõpuks Facebookiga end ära ühendada ei jõudnudki. Ehk hiljem hakkab tööle.

Kuidas omale seda uut ja uhket tasuta Nokia navigatsioonirakendust saada?

Minul käis ta väga lihtsalt. imageTelefonis on selline menüü nagu SW Update ehk tarkvarauuenduse tegemist võimaldav aplikatsioon. Rohelise ikooniga.  Mulle tekkis sinna tarkvarauuenduste alla kohe Ovi Maps – with free navigation valik. Muud keerulist polnudki, kui nõustuda allalaadimise tingimustega ning tarkvara otse telefoni laadida.

image Kelle jaoks selline mugav võimalus ei ole millegipärast vastuvõetav, siis on võimalik minna keerulisemat teed pidi. Nokia kodulehelt saab selle sama aplikatsiooni alla laadida ning siis omakorda selle andmesidekaabli vahendusel oma telefoni tõsta ja ära installeerida.

Hetkel veel peab aga tähele panema pisikest ääremärkust, mis ütleb, et see uus tasuta litsentsidega navigatsioonirakendus on tänasest saadaval vaid valitud Nokia mobiiltelefonide tarbeks.

Hetkel toetatud telefonid: Nokia X6, Nokia N97 mini, E72, E55, E52, Nokia 6730 classic, Nokia 6710 Navigator, Nokia 5800 Xpressmusic, Nokia 5800 Navigation Edition, Nokia 5230.

Nokia lubas endapoolt teha kõik, et võimalikult kiirelt seda telefonivalikut laiendada. Võime loota, et lähiajal laieneb oluliselt nende mobiiltelefonide osakaal, kes saavad tasuta nautida Nokia navigeerimisteenust.

Viide: Navigation on your Nokia. For free. Forever.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

ma tõmbasin uue map-si mobiili,kuid ikka nõuab litsentsi ostmist

Anonüümne ütles ...

krt mul njah nokia n95 8gb-seepärast ei toimi.