neljapäev, 1. detsember 2005

Kokkuvõte spordikaupluste eksperimendist

Esimesena kohe tööpäeva alguses kell 9:00 vastas Rademar. Kahjuks küll nende jaoks vast kõige ebasobivamal moel, ehk neil jääb Salomoni jalanõude pealt raha teenimata, kuigi nad on märgitud edasimüüjaks.
„Tere,
palun pöörduge oma sooviga Salomon maaletooja A&Tova OÜ poole.
Nende kontor asub Liimi 1,Tallinn.
RADEMAR”

Silja sport vastas 49 minutit hiljem ja kõige arusaamatuma vastusega. Ei tere, ei kontakte, ei jalatsimudelit. Kirjapilt on kõigil vastustel muutmata.  
1499, eek hind on olemas ja selle suurus on 49.”

Järgmisena jõudis Sport-Texi vastus: „Sellises suuruses Salomoni jalatseid on ainult üks: Adventure Trek 6
Leather, koodiga 872298
Hinnaks on 1899.- krooni, võimalus ka väikeseks soodustuseks. Asub see
meie kaupluses "Noorus", Riia 11.

Päikselist päeva!”

Vastatud kell 12:23. Täpselt selline vastus nagu ma oleks igalt kauplust oodanud. Korrektne ja pakutakse samas ka kohe soodustust. Igati päikeseliselt positiivne.

ABC Kinga vastus jõudis tänase tööpäeva jooksul viimasena ning ka vägagi ilusasti öeldi, et neil kahjuks on kõige suurem number 12.5 ja anti maaletooja kontaktid, et nende endiga kontakteeruda.
Tere!

Kahjuks nendel toodetel, millest huvitatud olete, meie kauplustes suurust 14 ei ole. Kõige suurem suurus on 12,5. Palun küsige Salomoni maaletoojatelt: [maaletooja kontaktid]
Ehk oskavad nemad Teid selles küsimuses aidata.

Lugupidamisega,
ABC King

Viisakas ja korrektne vastus. Kui ise ei saa aidata, siis soovitatakse pöörduda nende poole kes seda suudaks. Millegipärast kohtab poodides väga tihti suhtumist, et kui ise ei saa aidata, siis muust maailmast ka midagi ei tea.

Maaletooja ise jõudis kirjade vastamiseni enne lõunat, ehk kell 11:21 saabus vägagi meeldiv ja korrektne vastus:
Tere,

Toodetest, mida Te küsisite ei ole Canyon Mid GTXi ja Extend Mid GTXi.
Teie soovitud mudelitest on aga Authenticut ja Mega Treki (kuigi võivad
Teie soovitust värvi poolest erineda).
Ja mudeleid on veel, mida Teil kirjas polnud.
Kõige lihtsam oleks, kui te tuleksite meie poodi Mustamäe tee 50.

Tervitades,
Evelin

Maaletoojalikult vägagi korrektne ja informatiivne vastus. Tõenäoliselt lähipäevil sean ka sammud nende poole.

Minu päringutele tänase päeva jooksul jätsid vastamata Kaubamaja, WestSport, Maraton sport.

Üldiselt olen tulemusega rahul. Sain teada, et reaalselt pole ikkagi kellelgi teisel midagi pakkuda kui otse maaletoojal. Kulutades aega e-maili kirjutamisele ning edasimüüjate kontaktide otsimisele usun, et võitsin kordades ajas, kulutatud energias ning otseselt rahas kui et ma oleks pidanud kõik need kauplused isiklikult läbi käima ja nende kaubavalikuga tutvuma, ning laskma igas kaupluses eraldi müüjatel mulle sobivat suurust tagaruumist otsida.
Kui mingi uurimuse käigus tuli välja, et inimesed teevad 70% ostudest nö. „impulss ostud” siis ma üldse ei imesta, miks kauplused ei ole huvitatud oma toodete reklaamimisest oma kaupluse internetilehel. Ma ei ole ju nende unelmate klient, kes läheb poodi ja hakkab riiulilt mõtlematult kaupa korvi laduma.

Saapaostmise teemas offtopic aga siiski kaubanduse teemal veel niipalju, et Roc-al-Mare Hawaii Expressi müügimees oli oma palga eest täiega väljas, ehk ma käisin suusasaapaid ostmas/uurimas ning ega mind sealt enne ära ei tahetud lasta, kui mul on kindlasti 2 paari suuski olemas, sest universaalid on jamad ja kindlasti ka kepid peavad väga head suusatajal olema, mitte mingid suva makaronid käte all. Ehk kui müüja on motiveeritud siis kasu oma mõlemapoolne ma usun.
Kahju ainult, et meie kaubandusketid ei julge ega saa hakkama internetti kasutuselevõtuga oma müügimehena. Sellest on veel natukene vähe abi, et neil on koduleht kontaktidega. Vähemalt minu jaoks.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.