kolmapäev, 5. juuli 2006

iPuue

iPuudega indiviidiks ma nimetan seda, kes iPodi käima paneb, juhtmed kõrva ajab ning peale seda kurdiks ja pimedaks muutuvab. Eriti ohtlikud on sellised inimesed liikluskeerisesse sattudes. Nad ei näe ega kuule mitte midagi mis nende ümber toimub. Teinekord jalgrattaga linna minnes tasuks tagavara närvid kaasa võtta, sest ikka jubedalt keema ajab kui mingid poolpimedad ja kurdid sulle väga kaootiliselt ette tuiguvad.
Intelligentsusega on meil ka veel tugevaid probleeme. Enne kui muulastele kodakontsus antakse peaks nad väikesegi intelligentsuse testi läbima. Kuidas saab nii olla, et on musta värvi asfalttee mis on eraldatud keskelt pideva joonega ning ühelepoole on joonistatud jalgratas ja teisele poole jalgsi liikuva inimese kujutis. Tundub, et 90% inimestest ei suuda välja nuputada mida selline märgistus küll tähedada võiks ja mida nende naljakate joonistustega teepeal öelda tahetakse. iPuudega inimesed ju ei näe ega kuule ka kus nad parasjagu viibivad ja siis rahulikult lainetevad ühest teeäärest teise. Kui nad mingil hetkel ka teisi liiklejaid märkavad ja ärkavad siis on ehmatus nii suur, et enam ei tea kuidas käituda ja kuhu hüpata ka teistele liiklejatele ruumi tegemiseks.

Lood sellest, et meil on Tallinnas jalgrattateed on müüt. Meil on paremal juhul kõnnitee lõigud, kus ka muuhilgas on lubatud jalgrattaga sõita jalutajate, lapsevankrite, bussi- ja trolliootajate ning mängivate laste vahel.

Overkilla kirjutas:
Ega see rattateel sõitmine on igati ohtlik! Näiteks mina olen selles juba 2 korda süüdlaseks jäänud. Esimesel korral kuulsin, kuidas jalakäijad karjusid "idioot". Täna aga taheti lõuga anda, et sõidan rattateel rattaga ja teed ei anna jalutajatele.
Täiesti sirgel teel vaatasin juba kaugelt, et tohlakad tulevad, arvasin, et võtavad koomale ja lasevad mu mööda. Lähemale jõudes pidin seisma jääma ning siis hakkas venekeelne mölin: "Pime oled? Vaata kuhu sa sõidad!" Ütlesin, et see on rattatee, kõrval on jalakäijate tee, mille peale onkel oks laiali astus lähemale, et "lõuga tahad saada?"


Käisin täna Hansapanga duatlonil Pirital. Ehk siis tegelikult tervisejooksul, aga kuna ma hakkasin mustamäelt rattaga minema siis kokku annab see juba tubli duatloni välja. TTÜ juurest Piritale ja tagasi tuleb rattasõitu ligi 37km mööda teid kus justkui paberite järgi peaks võimaldatama ka jalgrattaga liikuda. Reaalsus on aga rohkem selline nagu velo.clubbersi kodanik overkilla kirjeldas.
Ma ei taha küll rahvuslikku vaenu õhutada aga kõige debiilsemad olidki just slaavikeelset sõimu pritsivad õllepudelitega varustaud kangelastest koosnevad seltskonnad kelle jaoks mingidki reeglid ei kehti või nad lihtsalt ei suuda neid endale arusaadavaks teha. iPuude all kannatavad jalutajad, uisutajad ja ratturid ei olegi sellesmõttes nii hullud kui suuremad bravuurikad seltskonnad, kuna need klapid peas sõitjad on üksi ja oma mulli sees, ega üldiselt suuda üksinda ka kogu teed enda alla võtta. Mahub neist vähemalt hädaga mööda. Kurdid ja pimedad võtavad lihtsalt ootamatuid manöövreid ette, ilma ümbrust kontrollimata.
Loova parkimise projekti toetajana oleks ma täna saanud ka mitmeid ja mitmeid ühesuguselt leidlikuid mõttevälgatusi kus ootamatult on autojuhile tundunud, et tegelt on ta ka sama tore kui jalgratas ning end südamerahuga keset jalgrattateed parkinud.

Ameerikas antakse Apple iMac DualCore 17 tolliseid lauaarvuteid 899 dollariga. Ja seda kõike ametlikult ametlikus poes. Vaid väike lisaklausel on see, et selle ostmiseks peaksid sa olema õpilane. Mulle sobiks.

Kommentaare ei ole: