pühapäev, 20. mai 2007

EEC Rõuge rattamaraton


Oli see vast võiduajamine. Minu jaoks ikka raske. Poole maa peal olid juba loobumismõtted peas. Ei oleks iial arvanud, et nii palju muda võib metsas olla. Sõna otses mõttes muda, sest kui alguses võis olla lihtsalt vesi ja pori, siis peale seda kui sellest mülkast oli läbi käinud mõnisada ratturit, oli järel vaid eriliselt rõve ja savine muda. Oi kus ta armastas paksult, paksult rattakummi ümber end mässida. Oma 4-5 kohta rajal olid sellised kus tuli sellest üle rattakinga sügavusest mudast lihtsalt läbi joosta kuna läbi sõita oli sealt pea võimatu. Oma 4-5 korda nägin ka enda ees kuidas effektselt sinna muda sisse pikali käidi kuna sügavad rööpad/roopad ja libe pinnas niitis nii mõnegi ratturi tasakaalu. Hiljem finišis tuli küll ja küll neid mehi üle lõpujoone kelle üks külg oli paksu kuivanud poriga kaetud.

Terve sõit ümbritsesid mind jällegi samad näod ja rattasärgi seljad kes alati. Enne lõppugi sai veel mõõda sõidetud mõnest seljast, kes terve tee vaid mõnikümne meetri kaugusel eespool on jäneseks olnud.

Eks iga maratonikorraldaja tahab oma sõitu kuidagi meeldejäävaks muuta. Rõuge meestel oli seekord midagi uudset pakkuda.

Rõuge Rattamaratoni raames hoolitseb viimase toitlustuspunkti eest Rõuge Vald. Toitlustuspunkt asub 9 km enne finišit Nogu külas Rõuge vallavolikogu esimehe taluhoovis.

Rõuge vald pakub ratturitele omapäraseid suupisteid ja jõujooke: Mulgiputru, Küüslaugu Leiba, Rõuge Naiste Koduõlu, Rõuge Marja Morssi, Ööbikuoru Allika Vett. Lisaks selle on laud kaetud tüüpiliste maratonil pakutavate energiat andvate suupistetega: leib, kurk, banaan, rosinad, küpsis, vesi, spordijook jne.

Toitlustuspunktis toimuval hoiab silma peal ja loob meeleolu rattasõbrast Rõuge uus vallavanem Tiit Toots. Kommentaator jagab kommentaare ja hoolitseb selle eest, et kõik ratturid oma jõuvarud taastaksid. Oma panuse annab vallavoligu esimees Jaak Pächter, kelle taluhoovis TP asub. Lisaks on toitlustuspunktis abistamas ja kaasa elamas abivalmid Rõuge valla töötajad.


Oli see vast vinge teeninduspunkt. Peatust küll ei teinud, aga topsi maitsvat koduõlut haarasin küll näppu. Mingi mega show käis seal. Rahvast oli murdu. Kõik hõikusid ja elasid kaasa nii kuis jõudsid. Joogi ja söögi andjaid oli rohkem kui ma kunagi varem mõnes teeninduspunktis näinud olen. Väga lahe teeninduspunkt oli tõesti.

Tulemus jällegi ootuspärane. Natukene rohkem kui 50 kohta eespool kui kaks nädalat varem Viljandis Mulgi rattamaratonil.

Stardinumber: 594
Nimi: Ojamaa Oliver
Aeg: 03:15:21
Koht: 471
Vanuseklass: Põhiklass
Koht vanuseklassis: 314

GPS'i pistsin sõidu ajal taskusse. Keda huvitab, siis minu Rõuge rattamaratoni rada Google maps kaardi peal.

Kuna valdavalt päike paistis ja ilm oli soe, siis neljast tunnist päikese käes piisas, et hankida omale kevadine jalgratturi/joodiku päevitus. Käsivarred kinnastest särgikäisteni on omajagu punased.

Seekord sai Rauno esimest korda rattasõidule kaasa võetud ja kohe ka M14 vanusegruppi matkasõitu proovima pandud. Oli päris tore ja samas kole olnud. Eks ta raske ikka natukene ole, aga samas temavanuseid oli seal sõitmas ikka päris mitukümmend. Enne sõitu sai kõvasti kohukest ja shokolaadi söödud ning peale sööki suppi, leiba ja morssi, kuid lapsel oli peale sõitu aku ikka nii tühi, et 5 minutit peale autosse istumist läks arvutikeeles öeldes hiberneitti ehk kõlpsti silm kinni ja magama. Nii väsitav sõit oli, et ei olnud enam jaksu rohkem silma lahti hoida ega ärkvel püsida.


Viide: velo.clubbers rattafoorumi kasutajate kommentaarid Rõuge sõidust

Kommentaare ei ole: