teisipäev, 19. juuni 2007

Nokia 8600 Luna

Midagi edevat on jällegi varsti Nokia meeste poolt müüki tulemas. Kellel vanast naturaalselt sensuaalsest Nokia 8800 Sirocco Editionist hakkab kõrini saama ja vaja sõpru millegi uuega üllatada siis võimalus on olemas. Avalda oma sisemist valgust hoopis uue Nokia 8600 Luna'ga.



Eks seda mudelit müüb eelkõige välimus. Roostevaba teras, kroom ja tumedamaks suitsutatud klaas. Tegemist on liugur telefoniga, kuid eriliseks teeb selle mudeli eelkõige liuguri alumise osa kaas. See on valmistatud klaasist. Edevam osa selle juures on aga see kui sa jätad telefoni hämaras või suisa pimedas lauapeale rahulikult seisma ning siis on võimalik vaadata kuidas numbriklahvid õrnalt helendades lähevad vahepeal põlema ja jälle kustuvad ära. Natukene samamoodi vist nagu Mac'i lapparitel see õun kaane peal mis vaikselt sujuvalt läks põlema ja siis jälle ära kustus. Nüüd võib samamoodi näha telefonil klahvivalgustuse helendamist läbi tumedaks suitsutatud klaasist liugurklapi.


Tänu klaasi kasutamisele esipaneelil on telefoni näol tegemist suurepärase näpujäljekogujaga.

Peale välimuse on viimasel ajal raske telefonitootjatel millegiga üllatuda. Sisu on mõnusalt Symbian S40 kasutajaliidesele lihtne ja intuitiivne. Või vähemalt neile kes on varem Nokia telefonidega kokku puutunud. Kuna tegemist on ikkagi edeva Luna mudeliga, siis on loomulikult kaasa pandud ka paar sellist natukene edevamat graafikateemat ja helinat, et teistest tavapärastest ja ilmetumatest telefonimudelitest natukenegi erineda. Väga ilusad teemad. Eriti see must mis on ka kõikides selle telefonimudeli reklaamides figureerib.

Kiire kasutusmugavuse test. Nimed, numbrid, kalender tulid Outlookist üle Bluetoothi telefoni hetkega. E-maili konto eelseadistamise valikus olid kõik suuremad e-maili teenusepakkujad nimetatud ehk mailiserverid eelseadistatud. Jäi vaid kasutajanimi ja parool sisestada. Ekraan on väga hea ja kontrastne ning menüüd ja kiri ekraanil väga hästi loetav. Mustal taustal valge kiri ei tekita probleeme isegi päevavalges ekraanilt teksti lugemisel. Samas menüüdte teksti suurust on võimalik muuta.


Nupud on näpu all mõnusalt pehmed ja mugavad vajutada. Natukene küll nuriseks klahvistiku kahe kõige ülemise valikunupu koha pealt. Nimelt tekkis situatsioon kus valides vasakut või paremat valikuklahvi, vajutasin näpuotsaga ekraani alaosale. Ei ole just kõige mugavam tunne. Seda enam, et ekraani tasaping on nuppude omast vast ligi millimeeter kõrgemal.

Korpuse koostekvaliteet on eeskujulik. Liugur liigub ilma vähemagi loksumiseta väga sujuvat ja mõnusalt. Samas ka väga vaikselt. Liugur lahti lükates on võimalik näiteks telefonist kõljepealt läbi vaadata. Pole varem sellist asja kogemud. Nimelt on mõlemal ekraani küljel võrguga kaetud kõlariavavused. 3D stereo helinate jaoks loomulikult. Ekaan on nii õhukene, et kui liugur lahti lükata siis jääb ekraani tagune tühjaks ja telefon nö. paistab läbi. Meelib ka see kuidas on helitugevuse nupud osavalt korpuse küljele ära peidetud. Mul kulus vähemalt minut, et neid leida. Lihtsalt nii osavalt ja ilusalt olid nad korpusesse peidetud, et esmapilgul ei pannud neid tähelegi. Ümber korpuse jookseb kroomitud hõbedane metalljoon. Lihtsalt pöidla alla jäävas piirkonnas on kroomist joonele paigaldatud väikene reljeefne osa mis võibki märkamatuks jääda kui sealt ei oskaks helitugevuse nuppu otsida.

Karp ja kaasasolev lisavarustus on seda tüüpi elustiili telefonidele omaselt rikkalik. Ei puudu karbist eraldi nahast vöökott, ekraanipuhastuslapp ega hõbedaselt sätendav randmepael. Kõik on väga stiilselt bling-bling.
Karbist laadijat ja andmekaablit välja võttes oli sekundiks väikene kõhkusehetk. Mis krdi otsik see nüüd jälle kaablitele pandud on. Imepisikene ja hirmus raskesti telefoni külge paigaldatav. Jättis teine nõnda väikese ja õrna pistikuotsa mulje. See on uus micro USB pistik. Nii laadija jaoks kui ka andmesidekaablile. Tore vähemalt, et läbi micro USB pistiku suudab telefon arvuti järel USB pesas rahulikult akut laadida. Ei pea enam korraga eraldi andmekaablit ja laadijat telefonijärel hoidma.

Kindlasti suurepärane telefon edevatele. Pea sama eksklusiivne kui Vertu. Vähemalt esmapilgul jätab ühke mulje. Kasutaks või ise seda igapäevatelefonina kuid on üks väikene miinus. Nimelt kaal. See "sisemise valguse sütitaja" kaalub pea sama palju kui tehnoseksuaali jaoks kordades vingem ja võimekam Nokia N95. Loomulikult ei ole nad omavahel võrreldavad telefonid funktsionaalsuse osas, aga isiklikult nii rasket iluasja küll ei jõuaks igapäevaselt kaasas kanda. Aga ega ilu ei peagi olema kerge kanda.

Viide: Nokia 8600 Luna

Kommentaare ei ole: