reede, 21. november 2008

Nokia telefonide töökindluse testid

Kui sa tahad oma toodet ülemaailmselt turustada, siis ta peab ka igas ilmaotsas ootuspäraselt toimima. Nokia telefonid on saadaval pea kõikjal maailmas. Telefonide disainerid ja insenerid töötavad igapäevaselt palehigis selle nimel, et üks ja see sama telefonimudel oleks kasutatav Põhja-Soomes -40'C külmakraadidel, kui Sahara kõrbes, kus päikese käes on kuumust rohkem kui meile endile mõnus ja soe tundub. Mobiiltelefonidest on saanud meile kaaslased kõige äärmuslikemates tingimustes.

Selleks, et Nokia mobiiltelefonid oleks usaldusväärseimad ja töökindlaimad kaaslased, testitakse neid enne turule tulekut  väga hoolsalt. Mõned päevad tagasi lubati mõned ajakirjanikud ja telefonide teemal blogijad Nokia testikeskusesse Inglismaal Farnboroughis, kus neile just seda mobiiltelefonide testimise protsessi näidati. Kiirelt tekkisid interneti ka ajakirjanike poolt salvestatud videoklipid mis näitavad seda kuidas Nokia telefonide töökindluste testimine toimub labori tingimustes.

Välja hõigati mõned küllaltki märkimisväärsed faktid. Näiteks see, et:

  • Iga telefonimudeli testimisel "lõhutakse" ligi 2000 telefoni
  • Iga telefonimudel läbib ligi 200 erinevat mehhaanilist testi
  • Temperatuurivahemik milles telefone testitakse viiakse läbi  135'C kraadi vahemikus.
  • Telefonide klaviatuuride testimisel vajutatakse iga nuppu ligi miljon korda.

Siinkohal mõned videoklipid Nokia testikeskusest, mis näitavad millistes oludes ja kuidas uusi Nokia telefone loobitakse, külmutatakse, kuumutatakse, pritsitakse, kulutatakse, painutatakse jne.

 

Allolev on testkeskust külastanud ajakirjanike poolt kokku pandud video. Natukene pikem kui eelmine videoklipp mis oli produtseeritud ametlikult Nokia enda poolt.


Nokia's Handset Test Laboratory from Mobile Industry Review

Peale nende videoklippide vaatamist jäi küll mulje, et tavakasutaja peab ikka omajagu vaeva nägema, et igapäevastes tingimustes telefoni kasutades see töökõlbmatuks muuta.

Kommentaare ei ole: