kolmapäev, 7. detsember 2005

Klapid eest loengusari


Klapid eest loengusari
Originally uploaded by Oliver.

Elu ja äri tulevikus - kas ruumi on ka inimesele? Elioni internetivaldkonna juht Maiko Kalvet



Kokkuvõte, ehk kuidas mina asjast aru sain: Põhiprobleem on ikka arvuti ja klaviatuuri vahel. Tehnoloogilised võimalused arenevad kiiremini kui me neid kasutusele jõuame võtta. Heaks näiteks on see sama 3G, mis on küll olemas, aga millega reaalselt veel keegi midagi peale ei mõista hakata. Meil ei ole vaja kiiret internetti, sest me ei hakka MSN'is kiiremini chättima. Skype võib ju tasuta olla, ega ma sellepärast rohkem ega paremat juttu ei räägi. Kasutaja end mõistuse taha hakkab kõik kinni jääma, mitte enam niivõrd tehnoloogia taha. Võimalused on kõik olemas, aga neid ei mõisteta ära kasutada. Kui seda juttu kuulata siis hakka või uskuma, et osad tahavad töönädala 4 päevaseks teha, sest suhtlemine on nii kiireks ja mugavaks läinud, et praegu jõuab vabalt rohkemgi tööd tehtud 4 päevaga kui mõnikümmend aastat tagasi 6 päevaga. Samas tundub suund järjest enam dumbuseri jaoks suunatud olema. Pakutakse valmis tooteid ja valmis lahendusi. Ma kardaks seda aega kui LEGO konstruktoritootjad paneks oma poe kinni ning hakkaks valmis lahendusi müüma, sest neile on rohkem turgu. Milleks panna ise konstruktorit kokku kui võib valmis toote osta. Lihtsam Elu - oli ka kogu loengu läbivaks teemaks. Miks müüb Elion ainult 3-4 erinevat mudelit LCD telekat aga samas ON/OFF'is on 20m pikk riiul täis erinevaid mudeleid. Väidetavalt ei viitsi klient mõelda ega otsustada, sest mida suurem on valik, seda raskem on valida ja võib juhtuda, et jääb üldse valimata. Kokkuvõttes müüvad rohkem need poed kus on väiksem valik, sest seal on kliendil lihtsam valida ning ost saab ka suurema tõenäosusega sooritatud.
Kellad ja viled on ületanud kriitilise piiri ning pigem kipuvad eemale peletama kui meelitama kaupa ostma. Aabram oli täna hädas, et poes pole müügil lihtsaid ja töökindlaid tooteid. Järjest enam tuleb vaeva näha selleks, et leida lihtsaid vahendeid oma eesmärkide saavutamiseks. Sulle proovitakse pidevalt pähe määrida erinevaid keerukaid kompleks lahendusi mis lisaks algsele probleemile lahendavad ka samas kõik muudki vähegi võimalikud ülesanded mis su teele satuvad. Pigem kipub aga kehtima tõsiasi, et mis sobib kõigeks, ei sobi millekski. Miks muidu küsitakse üha enam mobiiltelefoni ostes, et kas sellega ikka helistada ka saab? Muud lisafunktsioonid lihtsalt lämmatavad selle, mille jaoks sa algselt antud toodet või lahendust vajasid.

Tähtis ei ole see millega sa sõidad, vaid see kuhu sa kohale jõuad.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.