esmaspäev, 10. juuli 2006

EEC 4. etapp, 6. Elva Rattamaraton

Ei olnud seekord kerge. Siiamaani on imelik olla. Koguaeg joon vett.

Nimi: Ojamaa Oliver
Stardinumber: 599
Vanuseklass: M21
Koht vanuseklassis: 288
Koht üldarvestuses: 444
Lõpuaeg: 2:58:43.5

Nii palju katkestajaid, kummilappajaid, põõsa all pikutajaid ning veriseid ja kriibitud kihutajaid ma pole veel enne näinud. Käekell näitas vahelduva eduga 35-36 kraadi sooja. Positiivsed olid külamehed ja talupidajad kes oma aiast kastevoolikuga võistlejaid kastsid ning kellel voolikut polnud võtta, siis lihtsalt ämbrite ja kappadega sulle vett selga kallasid. Ma olin nagu mudakäkk, kuna tolm kleepus imehästi higi külge ning kilomeetrilt-kilomeetrile jäjest see pori kiht kasvas mu peale. Vahepeal uhati vett selga ja pähe mis küll korraks pakkus jahutust, kuid prillikandjale ei olnud see nägemise seisukohast just kõige parem lahendus. Nii nagu higi külge hakkas hästi tolm, siis märgade prillide külge tekkis momentaalselt midagi porikihi taolist. Ja kui on veel topeltklaasidega prillid, siis jääb seda tolmu ka topelt pindadele külge mis muudab prillid üldse kasutuskõlbmatuks.
Enne starti oli väikene kõhedustunne sees kuna ei suutnud otsutada millise taktikaga rajale minna. Polnud ju varem nii eest otsast startinud, ehk siis 400-600 grupist. Kas minna kiirematega grupis kaasa ja proovida järel püsida, või minna oma sõitu ja vaadata kellega tempo sobib ning asja rahulikult võtta. Läks ikkagi nii nagu enesetunne vähegi lubas ning ikka kiirematega eluhinnaga kaasa. Vahepeal kruusapeal grupis minnes oli päris pikalt tempo üle 40km/h.
Väsimus murdis 15km enne lõppu. Siis veeti mingisse juurikalisse ja kohati liivasesse metsa ära ja iga kilomeeter hakkas kohutavalt venima. Kuna juba mulgis kindad natukene hõõrusid ja polnud päris head, siis koguaeg uute kinnaste muretsemist mugavalt edasi lükates oli tulemus eile sõna otseses mõttes käes. Mõlemas peopesas on ebameeldivalt suured ning ebameeldivalt valusad vesivillid. Raja lõpuosas olid nad kuidagi eriti tüütult valusad ja väljakannatamatud.
Viimases lõpus sai ka päris omajagu seltsimehi mööda lastud. Käed valutasid ja jõudu polnud ja üldse oli kõik kuidagi paha.
Koht tuli ikkagi parem kui kunagi varem. Starti minnes oli kahtlus, et starinumbrist paremat kohta on raske välja sõita, siis lõpetades oli stardikohta ligi 150 positsiooni võrra parandatud. Võrdluseks siis Haanjas olin 485 ja Elvas 444, kuigi diplomil oli 443, kuid see ei muuda ka oluliselt midagi.

Parasjagu enne vahefinišhit raja ääres poseerivale fotograafile lehvitamas.

Viide: 6. Elva Rattamaraton - 68 km tulemused

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Tervitused kaasvõistlejale!
Ise lõpetasin paarkümmend kohta tagapool, endal samamoodi siiani kõige parem tulemus.